Actualitate

Parlamentarul clujean Emanuel Ungureanu, despre “minciuna că la Cluj s-ar putea îngriji marii arși”

La un an de mandat, deputatul USR Emanuel Ungureanu vorbeşte, pe Facebook despre “minciuna că la Cluj s-ar putea îngriji marii arși”. În filmul “În direct din Clinica Chirurgie 1 Cluj”, Ungureanu subliniază că la doi ani de la Colectiv, Clujul nu are nicio unitate de primire a acestora şi nici condiţii, în cazul unei tragedii.

Parlamentarul clujean Emanuel Ungureanu, despre “minciuna că la Cluj s-ar putea îngriji marii arși” Parlamentarul clujean Emanuel Ungureanu, despre “minciuna că la Cluj s-ar putea îngriji marii arși”

Imaginile vin la un an de mandat în Parlamentul României, după mai multe vizite prin spitalele din România.

“Mi-am început mandatul de deputat intrând în spitalele din Cluj, din ţară, am fost în Bucureşti, în Mureş, în Sibiu, în foarte multe clinici din Cluj pentru a arăta condiţiile în care noi, voi intrăm în spitale şi problemele care există.


Una dintre minciunile care s-au vehiculat în ultimele săptămâni în spaţiul public în Cluj este că Clujul ar fi capabil să îngrijească arşi mici, medii sau mari. Adevărul este că Cluj-Napoca la această oră- oraş care deserveşte prin sistemul sanitar extrem de învechit şi nefuncţional mai bine de 700.000 de locuitori, ca să nu mai spun despre miile de bolnavi care vin din alte părţi- Clujul nu are la această oră pregătită nicio unitate de primire a marilor arşi. La doi ani de la Colectiv, în ciuda declaraţiilor de faţadă ale lui Şuşcă adevărul este că nu avem un sistem de îngrijire a arşilor. Eu o să vă explic de ce. Sunt în Clinica Chirurgie 1, o clinică ce a fost destructurată de Şuşcă şi sistemul acestui individ extrem de periculos pentru sănătatea clujenilor, sunt în faţa Blocului Operator .   

Ce trebuie să ştiţi despre arşi. Arşii au o imunitate foarte scăzută şi din păcate aceste clinici sunt foarte vechi. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, spitalele colcăie de bacterii foarte rezistente. La Colectiv aţi aflat despre tot felul de bacterii din cauza cărora din nefericire au decedat mulţi semeni ai noştri. M-am poziţionat exact în dreptul liftului ca să vedeţi de ce Clinica de Chirurgie 1 nu va putea fi niciodată o secţie pentru marii arşi. Pentru că pe acest lift din spatele meu vin şi persoanele care se internează, intră şi medicii care merg între secţii, ies şi pacienţii, merge şi gunoiul uneroi, şi atenţie şi mortul. Dacă cineva moare din păcate în aceeaşi clinică vine cu accelaşi lift.”, spune parlamentarul.  


Argumentele complete ale deputatului clujean le puteţi urmări în filmul ataşat.

 


Etichete: emanuel ungureanu
Ultimele Stiri
abonare newsletter