Actualitate

Cum s-au văzut protestele anticorupţie din România în presa internaţională

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre protestele anticorupţie desfăşurate duminică în România.

Cum s-au văzut protestele anticorupţie din România în presa internaţională Cum s-au văzut protestele anticorupţie din România în presa internaţională

"Românii au inundat străzile pentru a protest faţă de cele mai recente reforme ale justiţiei", titrează agenţia Bloomberg.

"Peste 15.000 de oameni au înfruntat vremea rece - inclusiv aproximativ 10.000 în capitală - pentru a cere demisiile liderului social-democrat Liviu Dragnea şi alte aliaţilor săi, care ignoră opoziţia magistraţilor şi merg mai departe cu restructurarea justiţiei", mai afirmă agenţia de ştiri, scrie Mediafax.


"Mii de români protestează faţă de modificările propuse ale legilor justiţiei", notează agenţia de ştiri Reuters, precizând că se estimează că 10.000 de persoane au protestat la Bucureşti, iar alte 10.000 în mai multe oraşe din ţară.

"Peste 10.000 de oameni au participat duminică la o nouă rundă de proteste împotriva legislaţiei româneşti despre care criticii spun că ar face mai dificilă pedepsirea corupţiei la nivel înalt", a scris agenţia Associated Press.


AP menţionează că protestatarii au scandat "Justiţie, nu corupţie" şi au cerut organizarea de alegeri anticipate.

"Încăierarea de la Bucureşti: Românii demonstrează împotriva reformelor justiţiei", titrează agenţia rusă Sputnik.


"Independenţa justiţiei în joc în România", informează ediţia în limba franceză a site-ului Euronews, care menţionează o serie de scandări ale demonstranţilor, precum "Justiţie, nu corupţie", "Demisia" şi "PSD, ciuma roşie".

"Românii organizează noi proteste anticorupţie", relatează site-ul postului France 24, notând că protestatarii au fluturat steaguri ale României şi Uniunii Europene.

abonare newsletter