Actualitate

Militari în uniforme din Primul Război Mondial au defilat, în premieră, de Ziua Naţională, la Cluj - GALERIE FOTO

Mai mulţi militari ai Batalionului 400 Feleacul, îmbrăcaţi în uniforme din Primul Război Mondial, au defilat, vineri, în premieră, la parada de Ziua Naţională a României, organizată în Piaţa “Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Militari din Batalionul 400 Feleacul au făcut parte din detaşamentele de onoare constituite pentru a participa la parada militară organizată, vineri, în Piaţa “Avram Iancu” din Cluj-Napoca de Ziua Naţională a României, aceştia fiind îmbrăcaţi, în premieră, în uniforme militare din Primul Război Mondial, printre care s-au numărat cele de ofiţeri de cavaleri - dorobanţi şi roşiori.

În cadrul ceremoniei, micul "soldat" Adrian Chira, din judeţul Mureş, în vârstă de 5 ani şi jumătate, îmbrăcat în uniformă militară, a recitat două poezii patriotice.


La paradă au participat aproximativ 800 de militari şi specialişti din cadrul Diviziei 4 Infanterie Gemina, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu 60 de mijloace tehnice.

În mulţime a fost afişat şi un banner cu mesajul “Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie”, de către cei care au protestat în fiecare duminică faţă de modificările la legile justiţiei.


Au asistat peste 1.000 de persoane, printre care oficialităţi locale, parlamentari, mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei Andreicuţ, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, şi au fost depuse coroane de flori la statuia lui Avram Iancu.

Programul de 1 Decembrie de la Cluj-Napoca mai cuprinde un spectacol folcloric în Piaţa Unirii, aprinderea iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă şi focuri de artificii, precum şi concerte susţinute de Andra şi Cargo.


De asemenea, de Ziua Naţională, intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii, amplasat în jurul statuii lui Matia Corvin, este gratuită.

Ultimele Stiri
abonare newsletter