Actualitate

LEVIGAT SCURS de la Pata Rât ÎN APELE PÂRÂULUI ZĂPODIE! Consiliul Judeţean Cluj, AMENDAT DIN NOU de comisarii Gărzii de Mediu FOTO-VIDEO

Consiliului Judeţean Cluj, proprietarul depozitului de deşeuri neconform Pata Rât, a fost încă o dată amendat. Comisarii Gărzii de Mediu Cluj au aplicat o sancţiune de 60.000 lei după ce ieri, 28.11.2017, au constatat scurgeri masive de levigat din corpul depozitului de deşeuri înspre pârâul Zăpodie.

Comisarii au observat că scurgerile de levigat s-au produs după cedarea parţială a digului de pământ care delimitează acumularea de levigat din corpul depozitului de deşeuri.

 


Sancţiunea aplicată astăzi vine la doar o săptămână după ce comisarii gărzii de mediu Cluj au amendat Consiliul Judeţean cu 80.000  pentru nerespectarea măsurii privind STOPAREA DEVERSĂRILOR DE LEVIGAT prin realizarea unui sistem de colectare şi tratare a acestui deşeu lichid.

Fenomenul de scurgere a legivatului în apele pârâului Zăpodie este extrem de grav. De altfel, comisarii Gărzii de Mediu au făcut plângere penală pe 15.09.2017,  pentru evacuarea în apele de suprafaţă a rezidurilor lichide provenite din depozitul de deşeuri, care pot pune în pericol sănătatea oamenilor, a animalelor şi mediului înconjurător.


Consiliul Judeţean Cluj a fost amendat de comisarii Gărzii de Mediu de 4 ori din 2015 până în prezent, cu sancţiuni în valoare totală de 280.000 lei.

Activistul de mediu Szakáts István a publicat  pe Facebook câteva fotografii şi un film.


"Barajul de trei cupe de gunoi a cedat şi levigatul a luat-o la vale. Observați că levigatul a trecut şi pe partea cealaltă a drumului şi mai are 5 cm să înceapă să curgă şi acolo", a scris Szakáts István. .

Deputatul PSD Horia Nasra atrage atenţia la rândul său că inconștiența și incompetența administrativă a Executivului Consiliului Județean Cluj duce astăzi la poluarea Someșului, după ce „barajul de gunoi” de la Pata Rât a cedat. Levigatul curge în acest moment către Someș. .


Sursa video Facebook Szakáts István. .

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter