Actualitate

Campania „Donăm împreună, UBB dă startul!”, la final de ediție

Campania de donare de sânge s-a desfășurat în perioada 20-24 noiembrie 2017.

Campania „Donăm împreună, UBB dă startul!”, la final de ediție Campania „Donăm împreună, UBB dă startul!”, la final de ediție

Cea de-a patra ediție a Campaniei Donăm împreună, UBB dă startul! inițiate de Direcția Comunicare și PR a Universității Babeș-Bolyai a reușit să strângă peste 400 de donatori și să informeze mai mult de 6.000 de persoane, majoritatea studenți, cu privire la necesitatea acută de sânge în spitalele românești, la importanța donării de sânge, la beneficiile acesteia, atât pentru persoanele care au nevoie de sânge, cât și pentru donatori.

Campania de donare de sânge s-a desfășurat în perioada 20-24 noiembrie 2017, atât la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, cât și la Centrul Mobil de Donare adus de UBB de la Târgu-Mureș, care și-a primit donatorii în Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu”, în campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, precum și în campusul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a UBB.


Capacitatea centrelor, depăşită

“Faptul că am depășit, în fiecare zi, capacitatea centrelor în care a avut loc campania ne arată că mesajul nostru a fost primit și înțeles așa cum ne-am dorit. Sperăm însă ca această campanie să nu rămână doar la nivelul unui eveniment punctual, întrucât ceea ce am încercat noi, timp de o săptămână înainte de începerea campaniei, a fost să informăm cât mai mulți clujeni și să generăm un comportament constant în sensul donării de sânge. Sperăm că, încetul cu încetul, să ajungem la o constanță a donării de sânge măcar apropiată, dacă nu similară celei din alte state ale Uniunii Europene”, afirmă purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș. 

Peste 130 de studenți voluntari

Cea de-a patra ediție a campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul!” a mobilizat peste 130 de studenți voluntari ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Uniersității Babeș-Bolyai, care au fost prezenți, în perioada 13-17 noiembrie 2017, în toate cele 21 de facultăți ale UBB pentru a-și informa colegii, dar nu doar pe ei, cu privire la importanța donării de sânge.


Pentru prima dată, campaniei i s-au alăturat antrenorul și o parte dintre jucătorii clubului de fotbal Universitatea Cluj, care au donat, alături de studenți, la Centrul mobil de donare de sânge amplasat în Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu”.

Etichete: ubb donare de sange
Ultimele Stiri
abonare newsletter