Actualitate

O nouă premieră la Teatrul Naţional: „Cine spală oala de mămăligă”

Teatrul Naţional Cluj-Napoca îi invită pe clujeni la premiera Cine spală oala de mămăligă?, pe texte de Daniel Tiutiu, care va avea loc în Studioul „Euphorion“, miercuri, 22 noiembrie 2017, de la ora 19:00.

O nouă premieră la Teatrul Naţional: „Cine spală oala de mămăligă” O nouă premieră la Teatrul Naţional: „Cine spală oala de mămăligă”

Regia:este semnată de Camelia Hâncu. , iar muzica originală live de Edith Tóth. Distribuția este alcătuită de Elena Ivanca și Ioan Isaiu.

Cine spală oala de mămăligă? este un spectacol pe texte culese de un împătimit culegător de povești autentice din Munții Apuseni, profesorul de limba română din Aiud, Daniel Tiutiu. Istoriile reînvie spiritul pur al oamenilor din aceste locuri și au un umor cu totul aparte, fiind  rostite de cei doi actori într-un neaoș grai ardelenesc. Muzica originală – prelucări pentru flaut și pian – este alcătuită din teme și melodii românești tradiționale, fiind compusă și interpretată de Edith Tóth. Camelia Hâncu a alcătuit scenariul pentru spectacol bazându-se pe trei dintre cele șase volume de povestiri ale lui Daniel Tiutiu: Poveștile bătrânilor din munți, Povești din valea pietrilor și Povestiri din alte vremuri și de azi. A fost conceput inițial ca un spectacol de storytelling, iar ceea ce vom vedea acum este o amplificare a povestirilor, care le dă posibilitatea actorilor să-și etaleze măiestria artistică într-un spectacol de un comic savuros și, în același timp, plin de tâlc.

abonare newsletter