Actualitate

Băut la volan, un tânăr a provocat un accident MORTAL de circulaţie după care a fugit

Poliţiştii au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, conducătorul unui autovehicul care a accidentat grav un bărbat, după care a părăsit locul accidentului, încercând să inducă în eroare organele judiciare.

În seara zilei de 16 noiembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin au fost sesizaţi de către personal medical cu privire la faptul că un bărbat a fost adus la unitatea de prim-ajutor din Huedin, acesta fiind găsit căzut pe marginea părţii carosabile, în stare critică, cu leziuni în zona capului. Ulterior, a fost constatat decesul acestuia.

"Poliţiştii de investigaţii criminale au demarat de îndată verificări, iar la faţa locului au fost găsite urme specifice unui accident rutier. Astfel, poliţiştii rutieri din Huedin, sub coordonarea Serviciului Rutier, au continuat cercetările, stabilind că bărbatul, în vârstă de 56 de ani, din Valea Drăganului, a fost victima unui accident rutier al cărui autor a părăsit locul producerii acestuia", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Cluj.


În cursul nopţii de 16/17 noiembrie, poliţiştii au reuşit să stabilească identitatea conducătorului auto implicat, fiind vorba despre un bărbat, de 31 de ani, din Valea Drăganului.

"Din cercetările efectuate, s-a stabilit că, la data de 16 noiembrie, în jurul orei 19:40, şoferul, aflat sub influenţa alcoolului (la momentul identificării avea o concentraţie de peste 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat)  în timp ce se deplasa cu un autoturism pe raza localităţii Valea Drăganului, ar fi accidentat grav pietonul, care era căzut pe partea carosabilă. După producerea accidentului, conducătorul auto ar fi încercat să şteargă urmele evenimentului rutier, plecând de la faţa locului. La scurt timp, acesta a revenit la locul producerii accidentului, fără autoturism, încercând să inducă în eroare organele de poliţie", spun reprezentanţii IPJ Cluj.


În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter