Actualitate

Spectacol interactiv de sunet și video, la Facultatea de Teatru și Televiziune a UBB

Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai, alături de Muzeul de Artă Cluj, prezintă joi, 9 noiembrie 2017, „Interacțiuni subterane” – performance interactiv de sunet și video.

Spectacol interactiv de sunet și video,  la Facultatea de Teatru și Televiziune a UBB Spectacol interactiv de sunet și video, la Facultatea de Teatru și Televiziune a UBB

Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 17.00 – 20.00, în galeriile din subsolul Muzeului de Artă din Cluj.

Proiectul este realizat de Klaus Obermeier - artist Intermedia, de studenţii masteranzi Adelina-Laura Bulibașă, Vlad Colciar, Adrian Ganea, Lucian Matei, Bogdan Olaru, Alexandra Sucioaia, coordonaţi de prof. Rodica Mocan, alături de Mădălina Mânzat – de la Teatrul Național Cluj.


„Seria de evenimente multimedia Subterranean Interaction activează câteva dintre zonele cele mai fertile ale întâlnirii dintre artele vizuale şi performative şi tehnologiile digitale. Efectele acestor explorări vizează trei paliere: spațiul, spectatorul şi imaginea. Spațiul, în acest caz, nu este o simplă matrice a actului artistic, ci catalizatorul său, devenind un spațiu-interfață a cărei versatilitate se datorează, în mare parte, scenografiei spectaculoase oferite de pivnițele medievale. Într-un astfel de context, spectatorul se transformă dintr-un privitor pasiv şi autonom, pierdut în întuneric, într-un participant angajat, responabil, în parte, de finalitatea şi aspectul actului artistic. Interactivitatea devine astfel un joc în care imaginea şi sunetul se întretaie şi se determină reciproc în construcții multimodale, multimediale şi multisenzoriale”, declară Horea Avram, unul dintre organizatorii evenimentului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter