Actualitate

"Cel mai prost moment în care să pornești un șantier este iarna". Undă verde pentru podul peste Someș care va lega autostrada A3 - VIDEO

Una dintre telenovelele infrastructurii românești, o rușine națională începută în 2013, se apropie de un deznodământ.

"În sfârșit, încep lucrările la podul Gilău peste Someș, un ciot de 800 de metri de autostradă care trebuie să lege A3 Gilău-Câmpia Turzii de "muzeul" A3 Gilău-Nădășelu. S-a dat ordinul de începere și s-a predat amplasamentul către constructor (Tirrena Scavi), astfel că acesta se poate apuca de treabă", spun reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Potrivit contractului, termenul de execuție este de 10 luni. Valoarea de semnare a contractului este de 25,6 milioane lei fără TVA.


"Deci, pe hârtie, termenul de finalizare este 27 august 2018. Dar, evident, acest termen nu este o certitudine, el putând fi prelungit de vremea nefavorabilă sau de alte diverse întârzieri, cum ar fi chestiuni birocratice sau probleme tehnice neprevăzute. Cel mai prost moment în care să pornești un șantier de infrastructură rutieră este în prag de iarnă", mai spun aceștia.

UMB, constructorul de pe lotul Gilău-Nădășelu, urmează să finalizeze în foarte scurt timp cei 8,7 km de "muzeu", adică o autostradă terminată, dar care nu poate fi folosită tocmai din cauza acestui pod lipsă care abia acum începe să fie efectiv executat.


"Așadar, tot ce ne rămâne de făcut este să calculăm cele minim 10 luni de zile în care NU ne vom putea bucura de un nou tronson de autostradă", mai spune Asociația Pro Infrastructură.

Ultimele Stiri
abonare newsletter