Actualitate

Maşinile de mare tonaj circulă zilnic fără autorizaţie prin Cluj sub ochii poliţiştilor locali. Câţi şoferi au fost prinşi şi amendaţi

Primăria Cluj-Napoca susţine că poliţiştii locali au depistat în ultima săptămână 11 autovehicule de mare tonaj fără autorizație de liberă trecere.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Cluj-Napoca de vineri, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control trafic rutier au desfăşurat verificări pe parcursul acestei săptămâni în rândul autovehiculelor de mare tonaj care au tranzitat orașul.

Acțiunile au vizat, în primul rând, străzile Maramureşului, T. Mihali,  Primăverii, Bucium, Izlazului. Conform legislației rutiere în vigoare, este interzis accesul în municipiu a mașinilor cu tonaj peste 7,5 tone, fără deținerea unei autorizații de liberă trecere.


“Urmare acţiunii efectuate, au fost depistate în trafic 30 autovehicule de mare tonaj, iar 11 dintre acestea nu dețineau autorizație de liberă trecere. Posesorii celor 11 autovehicule au fost sancționați contravențional, cu amenzi în valoare totală de  1.595 lei și, suplimentar, cu 22 puncte penalizare la permisul de conducere. Astfel de acțiuni se desfășoară în permanență, în vederea descurajării circulației mașinilor de mare tonaj prin centrul orașului”, se arată în documentul citat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter