Actualitate

Români BLOCAŢI pe aeroport, în Egipt: Avionul cu cei 148 de turişti va ateriza la Cluj-Napoca

Cei 148 de turişti blocaţi în Egipt vor decola vineri, la ora locală 10.00, din Hurghada către Cluj-Napoca, informează compania Blue Air.

Potrivit companiei, joi, în timpul rulajului la sol, a apărut o semnalizare la bordul charterului 0B9340, pe ruta Hurghada – Cluj-Napoca, iar pentru siguranţa pasagerilor, a fost luată decizia de a nu se decola.

Aeronava a fost verificată şi, până la finalizarea procedurilor, s-a decis ca pasagerii să fie duşi la un hotel. Aceştia au primit, pe toată perioada, asistenţă la sol, inclusiv mâncare şi băutură.


"În urma verificărilor efectuate de către personalul autorizat, s-a descoperit că semnalizarea era urmare a unui contact electric deficient. Avionul a fost eliberat pentru zbor şi urmează ca imediat după ce se va deschide aeroportul, atât aeronava cât şi cei 148 de pasageri să decoleze spre Cluj, se arată într-un comunicat de presă al Blue Air.

Din cauza restricţiilor de pe aeroportul din Hurghada, zborul va decola vineri, la ora locală 10:00.


ŞTIREA INIŢIALĂ

Peste 150 de turiști români, care urmau să se întoarcă joi dintr-o vacanță în Egipt, au fost blocați, joi, pe aeroportul din Hurghada, situat la 500 de kilometri de Cairo, din cauza unei defecțiuni tehnice a aeronavei.


Ovidiu Brudasca, un român care se află în aeroport, a precizat, pentru Știrile ProTV, că peste 150 de români au fost ținuți, aproape șase ore, fără apă și mâncare în aeroportul din Hurghada.

Aeronava, care aparține companiei Blue Air, trebuia să decoleze la ora locală 13.25 (n.r - 14.25 ora României). Românii au fost urcaţi în avion şi ţinuţi acolo patru ore, după care au fost duşi înapoi în aeroport.


„Şi acum (20.30 ora României - n. red.) suntem în aeroport, doar ne-au anunţat că ne vor duce la hotel pe cheltuiala lor (a agenţiei de turism - n. red.) şi că vom porni mâine dimineaţă. După îmbarcarea în avion, în timp ce rulam spre pista de decolare, unul dintre motoare (din câte am aflat) nu funcţiona în parmetri optimi. Ne-au zis că durează 40-50 de minute pentru o verificare. După o oră, şi după ce au încercat din nou motorul, ne-au spus că trebuie să primim aprobare de la Cairo pentru zbor, asta în timp ce se plimbau vreo cinci tehnicieni pe la avion. După înca o oră a mai venit un tehncian şi, din câte am înţeles din gesturile lui, zicea că nu mai poate zbura avionul. După patru ore de stat în avion au cerut aprobarea să coborâm şi de atunci stăm în aeroport, într-o zonă izolată fără acces la magazine. Sunt copii de 2 şi 3 ani care nu mai au lapte şi plâng încontinuu”, a declarat, pentru News.ro, Adrian, unul dintre turiştii români blocaţi pe aeroportul din Egipt.

Etichete: egipt blue air
Ultimele Stiri
abonare newsletter