Actualitate

UBB găzduieşte a IV-a ediție a conferinței internaționale „Disintegration and Integration in East-Central Europe”

Facultatea de Studii Europene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai organizează, în perioada 26-27 octombrie 2017, cea de-a IV-a ediție a conferinței internaționale „Disintegration and Integration in East-Central Europe”.

UBB găzduieşte a IV-a ediție a conferinței internaționale „Disintegration and Integration in East-Central Europe” UBB găzduieşte a IV-a ediție a conferinței internaționale „Disintegration and Integration in East-Central Europe”

Tema centrală a dezbaterilor din acest an este „The future of the European Union from a historical perspective. Shaping tomorrow’s Europe – ideas, considerations and strategies in the dialogue between generations”.

La eveniment participă peste 100 de invitați din România și întreaga Europa, discuțiile fiind structurate pe panel-uri tematice.


În cadrul conferinței vor fi organizate câteva evenimente speciale, precum lansarea volumului „Uniunea Europeană în contextul unei lumi în schimbare. Fundamente istorice, valori, instituții, politici”, masa rotundă ținută în comun de think-tank-urile Citadel (Facultatea de Studii Europene, Cluj-Napoca) și New World Disorder (Colegiul Noua Europă, București) și dezbaterea cu tema „Reforma UE. Opţiuni privind viitorul proiectului european”, eveniment care face parte din campania de dezbateri publice în vederea pregătirii Preşedinţiei române a Consiliului UE, organizat împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Ministerul Afacerilor Externe – Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene și Institutul European din România.

Etichete: europa conferinta ubb
abonare newsletter