Actualitate

Ion Novăcescu i-a făcut plângere lui Decebal Cotoc la ITM pentru muncă la negru!

Au fost foarte buni prieteni și chiar și asociați într-un ziar, Cetățeanul Clujean, dar vremurile prieteniei au trecut. Jurnalistul Ion Novăcescu și șeful agenției Amprenta, Decebal Cotoc, proprietar si al radioului Napoca FM, sunt acum la cuțite.

Ion Novăcescu a lucrat luni de zile pentru matinalul radioului Napoca FM și susține că nu a avut deloc contract. Sătul să mai fie umilit, a apelat la ITM, unde a depus reclamație pe numele lui Decebal Cotoc și pe numele firmei SELMACO International, proprietara licenței. Acuzațiile sunt grave: muncă la negru timp de 6 luni, discriminare și abuz.

În plângerea sa, jurnalistul Ion Novăcescu arată:


"Începând cu data de 01.02.2017, în baza unei înțelegeri verbale realizate cu patronul postului Radio Napoca FM – dl. Decebal Cotoc și cu directorul acestui post, dl. Călin Zereș, am început relațiile de muncă cu firma mai sus menționată, în sensul că am realizat emisiunea de dimineață a postului de radio, transmisă în direct și cunoscută generic drept: „Matinal – Radio Deșteptarea”, între orele: 7,45 -10,00, de luni până vineri, până în data de 31.07.2017 (...) în această perioadă, de șase luni, de nenumărate ori am solicitat conducerii postului de radio ca să încheie cu mine un contract de muncă, în conformitate cu înțelegerea verbală avută, dar și în baza prevederilor Codului Muncii, fapt amânat constant și refuzat, sub diverse pretexte: că s-a pierdut dosarul cu acte depus de mine, inclusiv certificatul de cazier, că lipsește din firmă persoana împuternicită cu înregistrarea contractelor de muncă; că a trecut valabilitatea cazierului, că directorul este plecat sau contractul este pe circuitul de semnare".

Novăcescu susține că Decebal Cotoc și directorii Napoca FM l-au condiționat cu primirea retribuției, punându-l să facă rost de sponsorizări și reclamă.


Citiți continuarea aici.

abonare newsletter