Actualitate

Două familii au nevoie de o chirie decentă în Cluj. Emanuel Ungureanu: „Mi s-a spus de când sunt partamentar că n-ar fi treaba mea să fac multe dintre lucrurile pe care le fac”

Emanuel Ungureanu, pus mereu pe fapte bune, încearcă de data aceasta să găsească două apartamente în Cluj-Napoca pentru două familii care au mare nevoie de o locuință.

Emanuel Ungureanu Emanuel Ungureanu

Odată cu venirea toamnei, când ploile și bruma bat la ușă, două familii cu probleme au nevoie de ajutor. Emanuel Ungureanu trage un semnal de alearmă și îi îndeamnă pe clujenii inimoși să vină cu o sugestie, să întindă o mână celor care trebuie să înfrunte greutăți prea mari ca să le poată duce singuri.

„A venit toamna, în Cluj chiriile sunt enorme. Sunt foarte mulți studenți, este o presiune extraordinară în această piață a imobiliarelor. Nu se construiește suficient. Ce se construiește este de obicei scump și prost. Sunt foarte multe familii necăjite în Cluj care caută chirie. Sunt situații grele. Nu știm cum vom reuși să ajutăm împreună două familii care au mare nevoie de chirie. Eu vă rog frumos să aveți încredere că dacă ajutați oameni în nevoie, faceți un lucru bun. Mi s-a spus de când sunt parlamentar că n-ar fi treaba mea să fac multe dintre lucrurile pe care le fac. Sunt convins că pe lângă activitatea mea legislativă, rolul meu este de reprezentare și să susțin nevoile unor oameni aflați în nevoie fie că sunt din Cluj sau sunt din altă parte”, a scris Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.


Povestea primei familii este una despre suferință și curaj. Ilinca a făcut în urmă cu câteva luni un transplant de rinichi la Cluj. Se simte  bine, însă trebuie să fie mereu aproape de un centru de nefrologie, în cazul în care apar complicații. De aceea familia ei ar avea nevoie de un apartament cu două camere, la parter, fiindcă fetița este dependentă de un scaun cu rotile. Deputatul USR și-ar dori să găsească un apartament aproape de strada Edgat Quinet, unde locuiește, pentru a putea fi aproape de Ilinca și familia ei.

„Prima familie de care vreau să vă vorbesc și care are nevoie de mult sprijin este familia Ilincăi. Ilinca este fetița care a reușit să facă transplant la Cluj acum trei luni de zile. Se simte foarte bine, însă ea locuiește foarte departe față de un centru de nefrologie. Ea locuiește în Năvodari alături de mămica ei și, tatăl fiind plecat la muncă în Malta. Dacă ,Doamne ferește, se întâmplă ceva cu ea în plină iarnă atunci când autostrada Constanța-București  este blocată, nici eu nu am cum s-o duc cu avionul din București și din păcate se poate întâmpla un lucru rău. De aceea părinții au decis să se mute în Cluj. Dar în Cluj ei mă au doar pe mine și pe medicii care sunt dispuși să o ajute. Suntem dispuși să oferim o sumă între 300 și 350 de euro”, a explicat deputatul.


Cel de-al doilea caz social este cel al unei mare, rămasă singură să își crească fetița de doar opt ani.

„Mai este un alt caz social, o doamnă al cărei nume nu-l voi face public. Caută o chirie pentru fetița ei de 8 ani pe care o crește singură. O femeie puterincă, muncitoare, de caracter, dar care a rămas singură și care este într-o situație foarte dificilă și sub presiunea familiei care o amenință cu direcția de protecție a copilului, cu decăderea din drepturi, deci dacă se poate să mă ajutați cu un apartament cu două camere”, a scris Ungureanu.


Emanuel Ungureanu așteaptă mesaje cu informații, cu un ajutor pentru cele două familii care au nevoie disperată de chirie.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter