Actualitate

O artistă din Cluj își expune creațiile în cadrul Bienalei Internaționale de Ceramică

În perioada 14 octombrie-14 noiembrie, artista Doina Stici îi așteaptă pe clujeni să îi admire creațiile, vase de ceramică unice și personalizate, care pot fi elemente decorative atât în intimitatea căminului, cât și în curte. Elementele de ceramică pot fi vizitate pe strada I.C. Brătianu la numărul 22, la Institutul Francez din Cluj-Napoca.

Deschiderea expoziției a avut loc sâmbătă. Pe lângă competiția care a avut loc la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca la care s-au înscris zeci de artiști, s-au organizat mai multe expoziții. Printre cele 16 evenimente s-a numărat și expoziția „Căi ale Ceramicii”, semnată de Doina Stici.

„În expoziție am obiecte din ceramică, sunt vase de dimensiuni mai mari sau mai mici și o proiecție de fotografii din procesul de lucru, când le cream într-o fabrică. Vasele sunt vase, pentru grădină, pot fi folosite și ca obiecte decorative. Fiecare vas este personalizat, unicat, sunt lucrate migălos. Am fost un material rezistent în exterior, deci obiectele pot fi folosite pe terasă, în grădină, nu doar în interior. Cât stați în expoziție, pe ecran rulează filmulețul care arată procesul de lucru”, a explicat artista.


Doina Stici este de loc din Chișinău și s-a stabilit în Cluj-Napoca odată ce a început cursurile în cadrul Universității de Artă și Design. Își exprimă talentul artistic prin obiecte de ceramică și organizează și cursuri de ceramică atât pentru adulți cât și pentru adolescenți.

Etichete: expozitie
Ultimele Stiri
abonare newsletter