Actualitate

A început Campania “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane” la Cluj

Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca a anunţat, luni, că organizează, în această săptămână, o serie de evenimente, dintre care cele mai multe se adresează şcolarilor şi adolescenţilor, cu scopul informării acestora cu privire la riscurile asociate traficului de persoane.

A început Campania “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane” la Cluj A început Campania “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane” la Cluj

''În perioada 16-20 octombrie 2017 Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) implementează campania naţională 'Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane', în cadrul căreia se vor desfăşura o serie de evenimente dedicate marcării zilei de 18 Octombrie - Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane. Campania are ca obiectiv sensibilizarea opiniei publice cu privire la fenomenul traficului de persoane precum şi creşterea gradului de informare a categoriilor vulnerabile în legătură cu riscurile asociate acestui fenomen'', scrie Agerpres.
Organizatorii îşi propun ca mesajul să ajungă la tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, dar şi la reprezentanţi ai unor instituţii şi organizaţii care pot intra în legătură cu victime ale traficului de persoane sau care au responsabilităţi în domeniu, precum şi la publicul larg.

Luni şi marţi, vor avea loc în cadrul ''Săptămânii luptei împotriva traficului de persoane'' o serie de activităţi de prevenire şi de elaborare a materialelor cu mesaje antitrafic desfăşurate de consilierii şcolari-psihologi împreună cu elevi din şapte şcoli clujene.

În cursul zilei de 17 octombrie, de la ora ora 11,00, va avea loc o reuniune organizată împreună cu Instituţia Prefectului judeţului Cluj, la care vor fi invitaţi primarii localităţilor din judeţ. Tema discuţiei va fi facilitarea colaborării interinstituţionale cu privire la aplicarea măsurilor de prevenire a traficului de persoane şi la asistenţa specifică acordată victimelor.

Miercuri, 18 octombrie, de la ora 14,00, vor avea loc flash-mob-uri şi o acţiune de distribuire de pliante, în curtea unităţilor de învăţământ, cu materialele elaborate de către elevi, dar şi pliante şi afişe furnizate de ANITP. Un alt flash-mob va avea loc la intrarea unuia dintre cele două mall-uri din Cluj-Napoca.

Potrivit organizatorilor, joi, de la ora 18,00, va avea loc o dezbatere pe tema traficului de persoane, organizată cu studenţii Facultăţii de Istorie şi Filosofie, secţia studii de securitate, Universitatea ''Babeş-Bolyai'', la amfiteatrul Facultăţii de Chimie.

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de Comisia Europeană, 18 octombrie a fost desemnată ''Zi Europeană de luptă împotriva traficului de persoane''. În acest context, începând cu octombrie 2007, ANITP a organizat, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, numeroase campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

abonare newsletter