Actualitate

România şi Bulgaria, cele mai mari creşteri ale numărului de pasageri transportaţi pe aeroporturi. Performanţa de la Cluj: 2 milioane de pasageri până la jumătatea lunii septembrie.

România, Bulgaria şi Cipru au înregistrat cele mai mari creşteri ale numărului de pasageri transportaţi pe aeroporturi, în 2016. Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a înregistrat, în luna septembrie, pentru prima dată în istoria sa, două milioane de pasageri într-un an.

România şi Bulgaria, cele mai mari creşteri ale numărului de pasageri transportaţi pe aeroporturi. Performanţa de la Cluj: 2 milioane de pasageri până la jumătatea lunii septembrie. România şi Bulgaria, cele mai mari creşteri ale numărului de pasageri transportaţi pe aeroporturi. Performanţa de la Cluj: 2 milioane de pasageri până la jumătatea lunii septembrie.

Cele mai aglomerate aeroporturi sunt Heathrow din Londra şi Charles de Gaulle din Paris, potrivit unui comunicat al Eurostat publicat miercuri, scrie Mediafax.

Cele mai mari creşteri ale pasagerilor transportaţi au fost înregistrate în Bulgaria (22,5%), România (20,5%), Cipru (18,1%) şi Ungaria (14,1%), anul trecut. Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti a fost tranzitat de 10,97 milioane de pasageri în 2016, cu 18,4% mai mulţi decât anul anterior.


În 2016, cei mai mulţi pasageri transportaţi au fost raportaţi în Marea Britanie (249 de milioane de pasageri), Germania (201 milioane), Spania (194 de milioane), Franţa (145 de milioane) şi Italia (135 de milioane).

Per total, în Uniunea Europeană, numărul pasagerilor a crescut cu 5,9%, la 54,4 milioane, în perioada 2015-2016.


Heathrow din Londra rămâne cel mai aglomerat aeroport în 2016, tranzitat de 75,7 milioane de pasageri, în creştere cu 1% faţă de anul anterior. Charles de Gaulle din Paris (65,8 milioane de pasageri), Schiphol din Amsterdam (63,6 milioane) şi aeroportul din Frankfurt (60,7 milioane) completează clasamentul celor mai aglomerate aeroporturi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter