Actualitate

Preşedintele PSD Cluj, Horia Nasra: “Executivul Consiliului Județean Cluj încală legea și regulile de bun simț”

PSD Cluj reclamă modalitatea neobișnuită și ilegală prin care consilierii județeni sunt convocați la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Cluj, de luni, convocarea nefiind însoțită de materialele care urmează a fi dezbătute.

Preşedintele PSD Cluj, Horia Nasra: “Executivul Consiliului Județean Cluj încală legea și regulile de bun simț” Preşedintele PSD Cluj, Horia Nasra: “Executivul Consiliului Județean Cluj încală legea și regulile de bun simț”

„Executivul Consiliului Județean Cluj încală legea și regulile de bun simț și pune atât instituția într-o ipostază neplăcută, cât și pe consilierii județeni care nu au timpul necesar și prevăzut de lege pentru a studia documentația, din cauza unor vendete personale pe care dl. Alin Tișe le întreține cu mai mulți directori din subordinea instituției. Îi solicităm lui Alin Tișe să respecte legea, să convoace  legal ședința extraordinară și să-i informeze pe consilierii județeni cu materialele care urmează a fi dezbătute”, a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

„Potrivit prevederilor art.94 alin. 2 și 3 din legea administrației publice locale nr.215/2001 republicată și modificată convocarea unei ședințe extraordinare de Consiliu Județean se face în scris, cu cel puțin 3 zile înainte, împreună cu materialele care urmează a fi dezbătute în respectiva ședință (proiecte dehotărâri, expunerea de motive a fiecărui proiect), la solicitarea președintelui Consiliul Județean, a unei treimi din consilierii județeni sau a Prefectului în situații excepționale.


Nu este pentru prima dată când dl. Alin Tișe înțelege să convoace o ședintă extraordinară sau ordinară fără a avea toate proiectele de hotărâre, proiecte care în multe cazuri erau comunicate chiar și cu 30  minute înainte de sedința de Consiliu Județean. De asemenea, la Comisia  Juridică de foarte multe ori nu aveam toate proiectele hotărârilor de pe  ordinea de zi!”, a declarat consilierul județean Vladimir Mătușan, vicepreședinte PSD Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter