Actualitate

Sindicaliştii din învăţământ au ieşit în stradă: “Tăriceanu n-ai vrea să faci schimb cu leafa mea?” - VIDEO

Aproximativ 50 de sindicalişti din învăţământ au protestat luni la prânz în faţa Prefecturii Cluj, având asupra lor pancarte şi bannere.

„Salvaţi educaţia, susţineţi educaţia, investiţi în educaţie”, „Moare orice naţie fără educaţie”, “Tăriceanu n-ai vrea să faci schimb cu leafa mea, să vezi cum trăieşti din ea” “Va fi şi mai rău”, Respectaţi sursa umană în educaţie sau va pleca, “V-am votat, ne-aţi înşelat”, “Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, au fost doar câteva dintre mesajele cu care sindicaliştii l-au întâmpinat pe prefectul Aurel Cherecheş.

Amintim câteva dintre nemulţumirile acestora:


1. Tergiversarea elaborării proiectului unei noi legi a educaţiei, conform Programului de Guvernare
2. Programele şcolare sunt învechite şi neadaptate cerinţelor de pe piaţa muncii.
3. Pozizionarea funcţiilor didactice în grilele Legii salarizării.
4. Calculul incorect al sporurilor.
5. Necuprinderea în Legea bugetului de stat pentru anul 2017, a sumelor necesare pentru plata sentinţelor judecătoreşti.
6. Subfinanţarea educaţiei.
7 . Cuantumul pensiilor celor care au lucrat în învăţământ.

“Membrii noştri din sindicat reclamă foarte multe nedreptăţi. Suntem foarte nemulţumiţi că în anul 2017 sumele cuvenite pe plata sentinţelor judecătoreşti nu au fost cuprinse în anul acesta bugetar. Mai mult de atât, trebuie să recunoaştem că colegii noştri sunt nemulţumiţi de cuantumul foarte mic al creşterii salariale, al salariilor nete care vor intra de anul viitor. A rămas că în 1 ianuarie va fi o creştere de 4% net urmată în luna martie de altă creştere de 25%. Or dacă ne uităm în programul de guvernare şi la multele promisiuni care ni s-au făcut, ştim foarte bine că trebuia să fie o creştere din iulie cu 20% plus în 2018, în ianuarie, o creştere de 25%, nicidecum de 4%”, spunea recent  Lucia Cojocaru, liderul FSLI Cluj.

abonare newsletter