Actualitate

ATAC armat în Las Vegas. Un bărbat a tras cu arma automată în spectatorii unui concert de muzică country. Cel puţin 20 de morţi şi 100 răniţi

O serie de împuşcături au fost raportate în apropierea unui complex turistic, Mandalay Bay, din Las Vegas, după ce o persoană a deschis focul în apropierea zonei unde se desfăşura un festival de muzică country, informează presa internaţională.

sursa foto romaniatv.net sursa foto romaniatv.net

UPDATE 12.30 

Mărturia miliardarului Dan Bilzerian, după atacul armat din Las Vegas

Dan Bilzerian, supranumit ”regele Instagramului”, se afla în mijlocul oamenilor care se aflau la concertul din Las Vegas, în momentul în care un bărbat a deschis focul asupra mulţimii, miliardarul înregistrând pe telefonul mobil momentele de panică ce au urmat atacului.

Fostul jucător de poker a reuşit să se filmeze în timp ce fugea din calea gloanţelor, alături de miile de oameni care participau la concert. Bilzerian a relatat şocat că o tânără, care se afla la câţiva metri de el, a fost împuşcată în cap.


”O fată tocmai a fost împuşcată în cap, în faţa mea. E o adevărată nebunie. E timpul să-mi iau arma şi să mă întorc”, a spus Bilzerian.

UPDATE 11.30 

Bilanţ în creştere: Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi alte cel puţin 100 sunt rănite în urma unui atac armat ce a avut loc la un hotel unde avea loc un festival de muzică din Las Vegas, potrivit Sky News. 


Centrul Medical Universitar a confirmat că peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Danita Cohen, purtătorul de cuvânt al centrului, a declarat că 14 persoane se află în stare gravă.

Pe scurt: 


Cel puţin douăzeci de persoane au decedat şi alte 100 au fost rănite în urma unui atac armat cu armă automată ce a avut loc la un hotel unde avea loc un festival de muzică country.
Împuşcăturile au fost raportate în jurul orei locale 22:00 (08:00, ora României) în timpul festivalului Route 91 Harvest, în timp ce cântăreţul de muzică Jason Aldean cânta într-un cazinou extrem de popular.
Poliţia a blocat bulevardul Las Vegas pentru a căuta persoana ce a deschis focul şi apoi l-au împuşcat mortal

UPDATE 10:38 

Poliţa americană a anunţat prin intermediul contului de Twitter că suspectul atacului armat din Las Vegas a fost împuşcat şi că nu consideră că ar mai exista alţi atacatori, informează presa internaţională.


UPDATE 10:00

Cel puţin doi oameni au murit şi 24 au fost răniţi, într-un atac armat, la concertul din Las Vegas, notează BBC.

Anterior, Danita Cohen, purtătorul de cuvânt al Centrlui Medical Universitar, a confirmat că mai multe victime au fost transportate la spital.


Autorităţile au închis circulaţia pe bulevardul Las Vegas.

O serie de zboruri ce urmau să aterizeze pe Aeroportul Intenraţional MacCarran au fost redirecţionate din cauza incidentului.

UPDATE 9.30

Zeci de persoane au fost filmate părăsind clădirea în fugă. Hotelul Mandalay Bay a fost evacuat.

Poliţia a transmis tuturor să evite zona în cauză.

Un ofiţer de poliţie ar fi fost împuşcat, iar serviciile de urgenţă se află la faţa locului.

Pe reţelele de socializare ar fi existat o serie de anunţuri cum că suspectul ar fi fost împuşcat la etajul al 32-lea al hotelului, însă acest lucru nu a fost confirmat.

Împuşcăturile au fost raportate în jurul orei locale 22:00 (08:00, ora României), în timpul festivalului Route 91 Harvest, în timp ce cântăreţul de muzică Jason Aldean cânta într-un cazinou extrem de popular.

Poliţia a blocat bulevardul Las Vegas pentru a căuta persoana ce a deschis focul.

abonare newsletter