Actualitate

Castelul Bánffy din Răscruci va fi reabilitat din fonduri europene

Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul Restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a ansamblului monument istoric Castel Banffy, situat în satul Răscruci din judeţul Cluj.

Castelul Bánffy din Răscruci Cluj va fi reabilitat din fonduri europene  sursa foto cluj.travel.com Castelul Bánffy din Răscruci Cluj va fi reabilitat din fonduri europene sursa foto cluj.travel.com

Este vorba despre o investiție finanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională,prin  Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, cu o valoare totală de aprox. 20 milioane  lei, din care finanţarea nerambursabilă  este de peste 19 milioane lei.

Cu o durată de 42 de luni, proiectul presupune restaurarea acestui obiectiv de patrimoniu, ceea ce va determina creșterea numărului de turiști în zonă și, implicit, dezvoltarea economică locală.


Castelul de la Răscruci face parte din ansamblul arhitectural Bánffy de la Bonţida. Monumentul a fost construit în stil neoclasic eclectic și este împrejmuit de un domeniu folosit în epocă drept reşedinţă de vară a familiei Banffy. În prezent, castelul se poate vizita la cerere

abonare newsletter