monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Sute de bolizi, trași pe dreapta pe Dorobanților și Bulevardul 21 Decembrie 1989. Pasionații de liniuțe, amendați de polițiști - VIDEO

În noaptea de joi spre vineri, între orele 23.30-03.00, polițiștii clujeni au ieșit să-i vâneze pe șoferii pasionați de liniuțe.

Polițiști rutieri  din cadrul poliției municipiului Cluj-Napoca împreună cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român, reprezentanțele Cluj și Sălaj, au desfășurat o acțiune, fiind vizate arterele rutiere principale - Calea Dorobanților și Bulevardul 21 Decembrie 1989.

"Efectivele participante au acționat pentru impunerea respectării legii şi conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale, axate în special pe constatarea neconformităților tehnice ale autovehiculelor, una din ținte fiind acelea care generează zgomot excesiv", spun polițiștii clujeni.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Cluj, în cadrul acțiunii au fost controlate 168 autovehicule, iar pentru abaterile constatate polițiștii au fost nevoiți să aplice 31 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 13.000 lei, precum și 24 puncte penalizare.

Principalele abateri sancționate au vizat defecțiuni la sistemul de frânare, evacuarea gazelor, folii pe geamurile portierelor neconforme, anvelope uzate sau neconforme.

"De asemenea, atât în baza neregulilor constate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au reţinut 2 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare", mai spun polițiștii.