Actualitate

Percheziţii la Cluj. 12.000 de dolari falşi, puşi în circulaţie la case de schimb valutar

Procurorii DIICOT Maramureș şi ofiţeri de la BCCO Cluj au efectuat, marţi dimineaţa, cinci percheziții domiciliare în Maramureș și Cluj în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și punere în circulație de valori străine falsificate.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie — noiembrie 2016, cu activități ilicite identificate inclusiv în cursul lunii martie 2017, membrii grupului infracțional s-au implicat în mod repetat în comiterea unor acte infracționale vizând procurarea, deținerea și punerea în circulație de valută contrafăcută (bancnote USD în cupiură de 100 unități), atât pe raza județului Maramureș (în mai multe localități), dar și pe raza județelor Satu Mare și Cluj”, spun poliţiştii.

“Din actele de urmărire penală efectuate în cauză până în prezent a rezultat că grupul infracțional a reușit să plaseze bancnote USD contrafăcute la case de schimb valutar și persoane fizice identificate pe raza județelor Maramureș, Satu Mare și Cluj. De asemenea, există date și indicii cu privire la faptul că membrii grupului au realizat plasări și pe raza unor localități din Ungaria, relativ apropiate de frontiera cu România. În acest sens, în cursul lunii noiembrie 2016, membrii grupului infracțional au efectuat astfel de plasări, cu acea ocazie fiind reținută de către autoritățile române de frontieră suma de 8.400 USD cu privire la care s-a confirmat contrafacerea. S-a reținut că membrii grupului infracțional au plasat până la această dată suma de peste 12.000 USD în bancnote contrafăcute, producând un prejudiciu cumulat în valoare de peste 14.000 lei. În cursul urmăririi penale s-a ridicat un număr total de 64 de bancnote contrafăcute din setul pus în circulație de gruparea infracțională”, arată DIICOT.


Persoanele vizate vor fi prezentate procurorilor în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale care se impun.

Ultimele Stiri
abonare newsletter