Actualitate

DRUM BLOCAT în judeţul Cluj din cauza furtunilor

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră (18:30), din cauza vremii nefavorabile, reprezentată de ploi, descărcări electrice, furtuni și vânt puternic, un drum din judeţul Cluj este blocat.

Potrivit IGPR, pe DN1, traficul în localitatea Ciucea, județul Cluj, este blocat.

“Recomandăm astfel conducătorilor auto ca, pe timpul ploii, fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de șosele. De asemenea,îi sfătuim pe șoferi să-și păstreze calmul la volan, să circule cu atenție deosebit de sporită și să adopte permanent o conduită preventivă la volan, pentru a putea preveni producerea oricărui eveniment rutier”, spun poliţiştii.


Meteorologii au emis un avertisment de furtună puternică valabil pentru după-amiaza zilei de duminică. S-au semnat intensificări ale vântului, care au depăşit la rafală 90 km/h și care, trecător au luat aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice,izolat grindină de dimensiuni medii. Fenomene asociate: averse ce vor cumula izolat 15...20 l/mp

abonare newsletter