Actualitate

UPDATE. DEZASTRU pe străzi după O FURTUNĂ VIOLENTĂ - FOTO

Acoperişuri smulse de vânt, copaci căzuţi, drumuri blocate, în urma unei furtuni violente care a avut loc duminică în Cluj.

UPDATE

O parte din acoperişul Spitalului din Huedin a fost afectat de furtuna de duminică după-amiază, iar o parte a oraşului a rămas fără curent electric, ca şi comuna Floreşti, însă nu au fost înregistrate cazuri de persoane rănite.


Cel mai grav afectată de furtună a fost zona de munte a judeţului, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, la dispeceratul inspectoratului fiind primite apeluri telefonice care au reclamat copaci căzuţi şi drumuri blocate.

”Avem zeci de apeluri telefonice. În Dej un acoperiș a căzut pe mai multe mașini, pe Aleea Tomis. În zona Bologa - Săcuieu avem probleme cu mai multe acoperișuri. În Cluj-Napoca, pe strada Emil Isac cad țigle, pe strada Dâmboviței sunt probleme cu un acoperiș, pe strada Pavlov a căzut un copac pe un acoperiș. Pe 21 Decembrie cu strada Paris a căzut o schelă, pe Pasteur 34 un acoperiș a fost luat de vânt. Pe Cantonului atârnă fire, pe strada Moților cu Coșbuc a căzut tabla de pe un acoperiș și mai avem de centralizat pagube”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.


UPDATE

O parte din acoperişul unui SPITAL a fost luat de vânt


Vremea a făcut ravagii şi în judeţul Cluj, acolo unde o parte din acoperişul spitalului din Huedin a fost luat de vânt, iar zeci de copaci au fost doborâţi la pământ. Judeţul Cluj este sub avertizare cod portocaliu până la ora 19.15.

”Au fost multe incidente, foarte multe apeluri primite. Probleme foarte multe au fost în zona Huedin, Mărişel, Beliş, Negreni şi Valea Drăganului. În zona Dej un acoperiş a căzut pe mai multe maşini. O parte din acoperişul spitalului din Huedin a fost luat de vânt. În Cluj-Napoca au foarte multe apeluri cu probleme la acoperişuri şi copaci căzuţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea.


Meteorologii au emis cod portocaliu de furtună în mai multe zone din judeţul Cluj, până la ora 19.15.

Zonele din Cluj vizate sunt: Apahida, Bonţida, Buza, Căianu, Cămăraşu, Cătina, Ceanu Mare, Chiuieşti, Cojocna, Fizeşu Gherlii, Frata, Geaca, Jucu, Mica, Mociu, Pălatca, Sânmărtin, Suatu, Ţaga, Tritenii de Jos, Unguraş, Viişoara.


”Acum se face evaluarea preliminară. S-a intervenit pentru rezolvarea problemelor la Spitalul de Urgenţă şi Institutul Cardio privind electricitatea”, anunţă IGSU.

ŞTIRE INIŢIALĂ

O furtună violentă s-a abătut, duminică după-masă, asupra județului Cluj, producând importante pagube, după ce rafalele de vânt au smuls acoperișuri și au prăbușit mai mulți arbori, fiind blocată și circulația rutieră pe unele artere rutiere.

Vântul puternic a smuls țigla de pe acoperișurile de case și blocuri, bucățile fiind proiectate pe mai multe autovehicule parcate în apropierea acestora, acestea fiind avariate.

De asemenea, mai multe cartiere din Cluj-Napoca au rămas fără curent.

Mai mulţi copaci au căzut pe partea carosabilă şi pe drumurile din judeţul Cluj.

Meteorologii au emis un avertisment de furtună puternică valabil pentru după-amiaza zilei de duminică.

Astfel, între orele 7:25 și 18:30 județul Cluj va fi afectat de o furtună puternică.

Sunt vizate: Zona de munte, Cluj-Napoca, Dej, Gherla, Huedin, Aghireșu, Aluniș, Apahida, Așchileu, Baciu, Băișoara, Bobâlna, Bonțida, Borșa, Călățele, Căpușu Mare, Cășeiu, Câțcău, Chinteni, Chiuiești, Ciurila, Cornești, Dăbâca, Feleacu, Florești, Gârbău, Gilău, Iara, Iclod, Izvoru Crișului, Jichișu de Jos, Jucu, Mănăstireni, Mărgău, Mintiu Gherlii, Panticeu, Petreștii de Jos, Poieni, Recea-Cristur, Sâncraiu, Sânpaul, Săvădisla, Tureni, Vad, Vultureni;

Se vor semnala: intensificări ale vântului, care vor depăși la rafală 90 km/h și care, trecător pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice,izolat grindină de dimensiuni medii.

Fenomene asociate : averse ce vor cumula izolat 15...20 l/mp

Ultimele Stiri
abonare newsletter