Actualitate

Fost şef “Doi şi-un sfert”, angajat expert la cabinetul lui Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi-a angajat la cabinet un pensionar din servicii.

Călin Cotârlă, fost şef la Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI, fosta unitate militară „Doi şi-un sfert”), este angajat ca şi expert la Consiliul Judeţean Cluj în cadrul cabinetului preşedintelui Alin Tişe.

Consiliul Judeţean Cluj confirmă numirea lui Cotârlă pe postul de expert în cadrul cabinetului preşedintelului Alin Tişe, dar nici până în ziua de astăzi dispoziţia de numire nu a fost publicată pe site-ul instituţiei.


Potrivit unui răspuns al Consiliului Judeţean la solicitarea Monitorul de Cluj, postul lui Călin Cotârlă este doar pe perioada suspendării contractului pe motiv de maternitate al Simonei Mărincean.

Nu ştim ce l-a recomandat pe Cotârlă sau de când a fost angajat în cabinetul lui Tişe şi astfel să-şi rotunjească veniturile cu încă un job plătit din bani publici, dar reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj ne-au trimis o listă cu atribuţiile pe care acesta le are. Printre acestea, se numără consilierea preşedintelului în domeniul economic, financiar, relaţii publice, turism, administraţie publică, întocmirea de rapoarte şi informări, participarea la şedinţele de consiliu local din comune şi oraşe şi aducerea la cunoştinţa preşedintelului probleme sesizate de primari şi consilieri locali, participarea la audienţele preşedintelului şi rezolvarea problemele repartizate. De asemenea, asigură arhivarea documentelor din domeniul de activitate.


Potrivit CV-ului, Călin Cotârcă a trecut în rezervă în decembrie 2016 după ce DIPI s-a desfiinţat. Între decembrie 2000 şi decembrie 2016 a lucrat în Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă Bucureşti, Direcţia Generală Anticorupţie, unde a avut funcţii de execuţie şi de conducere. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai. La competenţe, Cotârlă spune că are aptitudini de “utilizare permanent tehnică informatică”.

Potrivit legii, personalul din cadrul cabinetului preşedintelui consiliului judeţean îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată pe durata mandatului preşedintelui CJ.


În cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj a fost înfiinţat compartimentul cabinet preşedinte cu un număr de 4 posturi ocupate de 6 persoane şi anume Alina Cîineanu, Emanuela Luca, Marius Bălu, Maria Tiecar, Loredana Georgescu şi Călin Cotârlă. Marius Bălu a fost senator între 2012 şi 2016, preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi între 2008 şi 2012 şi prefectul judeţului Mehedinţi între 2006 şi 2007.

Ultimele Stiri
abonare newsletter