Actualitate

Bărbat dat în urmărire internaţională de Franţa, prins la Cluj

Un bărbat de 39 de ani din Cluj-Napoca a fost prins de poliţiştii clujeni după ce a fost dat în urmărire internaţională pentru furtul unor utilaje agricole din Franţa.

“Poliţiştii din Cluj, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, au depistat un bărbat, urmărit internaţional pentru aderarea la un grup infracţional organizat, specializat în furturi de utilaje agricole. La data de 6 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au depistat, pe raza municipiului Cluj-Napoca, un bărbat căutat de către autorităţile judiciare din Franţa. Pe numele bărbatului, în vârstă de 39 de ani, din Cluj-Napoca, a fost emis un mandat european de arestare pentru aderare la un grup infracţional în vederea pregătirii unor infracţiuni şi furt comis în grup organizat, fapte prevăzute de legislaţia franceză. În perioada 2010 - 2013, cel în cauză, împreună cu alte persoane, ar fi sustras utilaje agricole de pe teritoriul Franţei”, se arată într-o informare trimisă, joi, de IGPR.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.


Magistraţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, iar judecătorii Curţii de Apel Cluj au luat măsura controlului judiciar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter