Actualitate

Marş vegan pentru apărarea drepturilor animalelor în centrul Clujului

Câteva zeci de persoane au organizat sâmbătă un protest, urmat de un marş prin centrul municipiului Cluj-Napoca, prin care doresc să atragă atenţia asupra practicilor chinuitoare la care sunt supuse animalele în procesul de obţinere a unor produse destinate alimentaţiei.

Premieră la Cluj: Marş vegan pentru apărarea drepturilor animalelor  Sursa foto Facebook Vegan în Cluj   Premieră la Cluj: Marş vegan pentru apărarea drepturilor animalelor Sursa foto Facebook Vegan în Cluj

Cei aproximativ 50 de protestatari au adus pancarte, bannere sau simple foi de hârtie pe care au scris mesaje destinate să încurajeze consumul de alimente neanimaliere. De asemenea, fotografiile înfăţişau animale domestice chinuite şi ţinute în cuşti.

"Scopul acestui marş este să aducem la cunoştinţa societăţii suferinţa animalelor, a celor care sunt crescute pentru carne, care sunt torturate pentru ouă, pentru lapte, câinii şi pisicile abandonate, pentru animalele din circuri, pentru cele testate. Este vorba de etică şi ce vrem să facem este să aliniem etica pe care fiecare din noi o avem, pentru că toţi considerăm că este greşit să facem animalele să sufere şi să ne aliniem etica interioară cu acţiunile”, a declarat Maximilian Ichim, din partea grupului organizator, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că acţiunea grupului are şi scopul de a atrage atenţia oamenilor asupra bolilor de care se pot îmbolnăvi consumând cantităţi prea mari de carne şi alte produse animaliere, dar şi asupra poluării pe care o provoacă în lume industria de prelucrare a cărnii.

Etichete: mars Animale vegani
Ultimele Stiri
abonare newsletter