Actualitate

Clujenii vor “Justiţie curată, nu politizată”

Clujenii ies din nou în stradă pentru a protesta faţă de modificările privind legile justiţiei. Proteste se anunţă de altfel, în acest weekend, în mai multe oraşe din ţară. La Cluj, manifestaţia va avea loc duminică de la ora 19.30 în Piaţa Unirii.

Clujenii vor “Justiţie curată, nu politizată” Clujenii vor “Justiţie curată, nu politizată”

Propunerile prezentate de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, se constituie într-un atac asupra statului de drept, atrag atenţia organizatorii evenimentului.

,,Duminică ieșim ca să oprim:
Distrugerea independenţei Justiției. Distrugerea viitorului nostru, protejarea pensiilor noastre. Acesta este un eveniment făcut în urma declaraţiilor repetate şi propunerilor privind modificarea Legii Justiţiei, precum şi desfintarea pilonului 2 de pensii şi propunerea pentru scoaterea Roşiei Montane din patrimoniul UNESCO.

Aceste propuneri urmează să se transforme în legi dacă noi nu ne opunem vehement, în stradă.

1. Propunerile prezentate de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenţei şi bunei funcţionări a Justiţiei, precum şi împotriva luptei anticorupţie.

De la anul am putea vedea la DNA, DIICOT și la Procuratura Generală șefi numiți doar de PSD.
Trecerea Inspecţiei Judiciare la Ministerul Justiţiei e doar un alt punct prin care ne întorc, dacă îi lăsăm, în epoca în care Justiție era de formă, iar randamentul lor în lupta cu corupţia, egal cu zero. Societatea civilă nu va tolera niciodată un atac la independenţa Justiţiei.
Nu suntem Rusia şi nu vom lăsa o mână de hoţi să îşi facă de cap cu România!”, se arată pe pagina evenimentului.


Organizatorii evenimentului cer de asemenea, demisia premierului:

“2. Premierul României a minţit când a spus că „randamentul la pilonul I de pensii este mult mai mare decât randamentul obţinut la pilonul II.


Este inimaginabilă folosirea cuvântului „randament” în relaţie cu un sistem care nu investeşte nimic din sumele alocate (Pilonul I) (astfel încât să se poată discuta despre un randament al investiţiei, precum Pilonul 2). Vrem demisia premierului Mihai Tudose.  Nu tolerăm să avem în fruntea guvernului o persoană ce minte voit populaţia”.

Totodată a fost lansată, la nivel naţional şi o petiţie împotriva proiectului de modificare a legilor justiţiei propus de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Aceasta a fost lansată pe platforma petitieonline.com. Iniţiatorii acesteia susţin că proiectul "lezează grav independenţa justiţiei".

Ultimele Stiri
abonare newsletter