Actualitate

Ciuperci şi fructe de pădure fără documente de provenienţă, confiscate de poliţiştii clujeni

Poliţiştii clujeni au confiscat 146 de kilograme ciuperci şi fructe de pădure deţinute fără documente de provenienţă.

La data de 23 august a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, Postul de Poliţie Măguri-Răcătău au verificat respectarea normelor legale privind activităţile de comerţ şi cules de fructe de pădure şi ciuperci pe raza de competenţă.

„În jurul orei 15:00, poliţiştii au depistat pe raza comunei Măguri-Răcătău doi bărbaţi, unul de 43 de ani, din comuna Călaţele, iar celălalt de 48 de ani, din comuna Sig, judeţul Sălaj, care deţineau ciuperci de pădure (120 kg) şi afine (26 kg), fără a îndeplini condiţiile legale.


Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenda, conform prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi a Legii 171/2010 modif. privind stabilirea și sancţionarea contravenţiilor silvice”, spun reprezentanţii IPJ Cluj.

Cele 146 de kilograme de ciuperci şi fructe de pădure neînsoţite de documente legale, în valoare de peste 4.000 lei, au fost confiscate şi predate unei unităţi comerciale de profil în vederea valorificării.

Etichete: politisti ciuperci
abonare newsletter