Actualitate

Spectacolul “La Operă” deschide stagiunea 2017-2018

Revenirea în aer liber și invitația specială la o seară lirică aparte, cu momente din repertoriul noii stagiuni a Operei Naționale Române Cluj-Napoca s-a transformat într-o tradiție așteptată de toți clujenii.

Spectacolul “La Operă” deschide stagiunea  Spectacolul “La Operă” deschide stagiunea

Spectacolul de deschidere a stagiunii Operei 2017-2018 va avea loc în 2 septembrie, de la ora 20.00, în Piaţa Avram Iancu, iar intrarea este liberă.

Spațiul generos din Piața Avram Iancu oferă tuturor posibilitatea de a se bucura de un eveniment cu acces liber, plin de varietate emoțională, regăsită la nivelul uverturilor, corurilor, ariilor, duetelor și a altor ipostaze de ansamblu, interpretate rând pe rând, de către soliștii, corul și orchestra instituției. Nu numai auzul este încântat, ci și privirea, la contactul cu bogația de culori, lumini și minunatele costume, pe fondul cerului de toamnă. La Operă este un spectacol pentru toți, spun organizatorii.


Programul din acest an oferă reîntoarceri în timpuri și pe tărâmuri apropiate și îndepărtate, în mijlocul furtunii de pe Marea Nordului prin uvertura operei wagneriene Der fliegende Holländer (,,Olandezul zburător”), în satul grecului Zorba, pe malul Eufratului, unde sclavii evrei își deplâng soarta prin celebrul Va, pensiero (,,Corul sclavilor”) din opera Nabucco de Giuseppe Verdi, în Anglia secolului XVII, imediat după îmbolnăvirea Elvirei din opera I puritani și în fermecătoarea Sevilla, unde Rosina își cântă celebra cavatină Una voce poco fa (Il barbiere di Siviglia), iar Don José își declară sentimentele gitanei Carmen (aria La fleur que tu m’avais jetée din opera Carmen).

“Poposim și la Sankt Petersburg, pentru a ne bucura de noblețea ariei Contelui Gremin din opera Evgheni Oneghin a lui Piotr Ilici Ceaikovski, în Parisul din La Belle Époque, la petrecerea pontevedrină organizată la vila Hannei Glawari, unde răsună celebrul Vilja lied, dar și în timpuri de legendă ale tărâmului chinez, pentru a-i admira pe Ping, Pang și Pong de la curtea prințesei Turandot. Nu lipsesc arii din celebrele opere verdiene Rigoletto și Don Carlo, sensibila Arie a scrisorii din opera Werther a lui Jules Massenet și nici Valsul Musettei din Boema. Totodată, Aria Lizei din actul al III-lea are rolul de a anticipa sonoritățile operei Dama de pică de Piotr Ilici Ceaikovski pe care Opera Națională Română își propune să o monteze în premieră în cursul stagiunii 2017-2018, în timp ce lirismul violoncelului solo din partea a XII-a a misei lui Karl Jenkins – The Armed Man – vă va stârni interesul de a o descoperi în întregime la data premierei naționale din data de 1 octombrie”, mai spun reprezentanţii Operei Cluj.


Umorul, tragicul, sublimul, romantismul sau iubirea pătimașă sunt doar câteva dintre stările, sentimentele resimțite și transmise cu măiestrie mai departe de către soliștii și ansamblurile Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, ieșiți în întâmpinarea tuturor celor dornici să îi descopere mai îndeaproape, pe parcursul întregii stagiuni 2017-2018.

Ultimele Stiri
abonare newsletter