Actualitate

Suspecţii arestaţi în Spania, inculpaţi pentru terorism. Celula islamistă viza "Sagrada Familia"

Cei patru suspecţi arestaţi preventiv pentru atentatele din Spania, soldate cu 15 morţi şi 120 de răniţi, au fost puşi sub acuzare pentru activităţi teroriste, unul dintre ei afirmând în instanţă că planul prevedea comiterea unor atacuri mai ample, vizând inclusiv Catedrala "Sagrada Familia".

Suspecţii arestaţi în Spania, inculpaţi pentru terorism. Celula islamistă viza "Sagrada Familia"  sursa foto crestin ortodox.ro Suspecţii arestaţi în Spania, inculpaţi pentru terorism. Celula islamistă viza "Sagrada Familia" sursa foto crestin ortodox.ro

Driss Oukabir, Mohammed Aallaa, Salah El Karib şi Mohamed Houli Chemlal, cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani, au fost inculpaţi marţi pentru "apartenenţă la o organizaţie teroristă, crime de tip terorist şi deţinere de substanţe explozive".

În cursul audierilor în instanţă, Mohamed Houli Chemlal a declarat că celula teroristă intenţiona să comită un atac mai amplu, care viza inclusiv Catedrala "Sagrada Familia" din Barcelona.


Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat atentatele comise pe 17 şi 18 august pe Bulevardul La Rambla din Barcelona şi în localitatea Cambrils (Tarragona), soldate cu 15 morţi şi 120 de răniţi.

Etichete: spania suspecti
Ultimele Stiri
abonare newsletter