Actualitate

Peste 25.000 de pelerini stau la coadă pentru a se ruga la Mănăstirea Nicula

Peste 25.000 de pelerini stau la coadă pentru a se ruga, marţi, la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj. Unii au înconjurat în coate şi genunchi bisericuţa de lemn din curtea mănăstirii.

Peste 25.000 de pelerini stau la coadă pentru a se ruga la Mănăstirea Nicula  Foto arhiva Peste 25.000 de pelerini stau la coadă pentru a se ruga la Mănăstirea Nicula Foto arhiva

Pelerini din întreaga ţară au sosit încă de duminică seara la Mănăstirea Nicula pentru a participa la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, iar în noaptea de luni spre marţi s-au rugat şi au cântat cântece religioase.

Credincioşii s-au închinat la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria, care a fost scoasă din biserică.


Marţi, peste 25.000 de pelerini stau la coadă pentru a se ruga la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria, însă numărul pelerinilor prezenţi a atins 40.000 de persoane, aceştia dormind sub cerul liber sau în corturi pe dealul din curtea mănăstirii.

O femeie în vârstă de 70 de ani venită din judeţul Vâlcea, care a stat marţi peste două ore la coadă pentru a se închina la icoană şi a înconjurat în coate şi genunchi bisericuţa din lemn din curtea Mănăstirii Nicula, a spus că a cerut ajutorul Fecioarei Maria pentru a se însănătoşi.


”Am umblat pe la medici dar nu sunt bine deloc, doar rugăciunea către Maica Domnului mă va ajuta. M-am rugat pentru sănătate pentru mine şi pentru familie”, a spus aceasta.

O altă pelerină dintr-un sat din Botoşani s-a rugat la Icoana Fecioarei Maria tot pentru sănătate, după ce şi-a pierdut speranţa în sistemul medical românesc.


În cursul zilei de luni, jandarmii au distribuit pelerinilor peste 300 de litri de apă pentru a face faţă mai uşor căldurii.

Marţi dimineaţă de la ora 9.00 este oficiată slujba de Liturghie de către un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, iar la final, pelerinii vor primi sarmale şi felii de cozonac pregătite de călugări.  (Mediafax)

Ultimele Stiri
abonare newsletter