Actualitate

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, rupe tăcerea. Ce spune despre Pomohaci: Sodomia este un păcat de moarte

IPS Andrei, mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, a vorbit despre marile probleme cu care se confruntă Biserica.

"Sunt foarte mulți preoți dăruiți, foarte buni, dar, din păcate, avem și câteva cazuri mai speciale", spune IPS Andrei Andreicuț într-un interviu pentru evz.ro.

"Dacă este adevărat ce se spune (n.red. despre Pomohaci), lucrul acela, atunci rău a făcut. Se spune că era vorba despre un copil. Probabil că, dacă este așa, justiția își va spune cuvântul... Dar este o palmă pe obrazul Bisericii. Sodomia este un păcat de moarte. Suntem împotriva sodomiei. Biserica strigă asta cât poate de tare. Noi am rămas cu acea dorință de a schimba articolul din Constituție care spune că «Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți» cu formula mult mai potrivită: «Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie», pentru care au semnat peste trei milioane de români. Unii spun că din această cauză s-au căutat exemple de preoți care au căzut în păcat pentru ca apoi să spună: «Vedeți? Și voi aveți problemele voastre!»”, a precizat Mitropolitul Clujului.


Întrebat ce ar fi făcut dacă Cristian Pomohaci era preot în Mitropolia Clujului, IPS Andrei Andreicuț a răspuns:  "Același lucru îl făceam: îl cateriseam".

"Ca oameni ai Bisericii, trebuie să fim corecți, dar nu trebuie să fim justițiari. Nu trebuie să facem omul praf și pulbere. Ar fi trebuit să aibă puterea să facă pocăință. Dacă eram eu, aș fi mers în fața oamenilor și le-aș fi spus că am păcătuit, că îmi pare rău în fața lui Dumnezeu și că v-am smintit și pe voi...Dumnezeu este Cel Care iartă, nu preotul. Și el este născut din fiii lui Adam, având deci o fire căzută, ca noi toți. Spovedania va fi valabilă pentru tine. Pentru că tu, creștin care mergi la spovedanie, nu ești vinovat că ai un preot păcătos", a mai spus Mitropolitul Clujului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter