Actualitate

Untold 2017. Tudor Chirilă şi Vama, între imnul Universităţii Cluj şi mesaje pentru susţinerea copiilor bolnavi de cancer - VIDEO

Tudor Chirilă şi trupa Vama care au cântat pe scena amplasată pe Cluj Arena în cea de-a doua zi a festivalului Untold au adus cu ei mesaje de susţinere pentru copiii bolnavi de cancer. Piese ca “18 ani”, „Perfect fără tine” sau „Vara asta” au făcut deliciul publicului.

„Mulţumim celor care au venit în seara asta şi pentru noi aici”, a spus Chirilă.

Vama a cântat trei piese care fac parte de pe următorul disc al trupei numit “Better”.


“E un vis al nostru să facem un disc în engleză şi le mulţumim celor care ne susţin în acest demers. E destul de emoţionat să vedem spectacol acesta din faţa noastră, în sensul că sunteţi puţin ghinionişti că noi avem un spectacol mai frumos decât îl aveţi voi. De la voi nu se vede aşa frumos cum se vede la noi spre voi şi pentru asta mulţumim. Vă mulţumim că aţi venit”, a mai spus Chirilă.

La un moment dat, Chirilă a spus că zeci de copii de la spitale de oncologie din Bucureşti şi Cluj urmăresc concertul şi a făcut un apel la public să susţină cauza Untold de a dona 2 euro pentru construierea unor camere sterile la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca.


“Nişte copii au acces la noi printr-un roboţel în jurul unei tablete şi vă văd pe voi şi pe noi. Iar copii aceştia au cancer, o boală a secolului şi foarte gravă, dar speră să se facă bine. Cumva viaţa într-un copil e mai puternică decât boala de multe ori. Rugămintea mea este să ştiţi că Untold dăruieşte viaţă, construieşte la Cluj două camere sterile, foarte necesare pentru recuperarea acestor copii. Dacă vreţi să vă alăturaţi acestei cauze puteţi susţine constant această cauză cu 2 euro pe lună. Cel mai important lucru în viaţă sunt amintirile şi se spune că atunci când te cari din viaţa asta, ei cu tine doar amintirile”, a mai spus Chirilă.

Publicul a fost provocat să doneze pentru construirea a două camere sterile pentru Spitalul de Copii din Cluj-Napoca. Proiectul este estimat la peste 100.000 euro, iar lucrările sunt planificate pentru anul 2018.


Fanii festivalului au ocazia să se implice în această campanie și să doneze 2 euro printr-un SMS la 8844 cu mesajul spital, trimis în cele patru zile ale evenimentului sau să doneze în contul bancar al Asociației Dăruiește Viață până la 31 martie 2018.

Toți cei care au primit gratuit o invitație la UNTOLD au posibilitatea să sprijine cauza printr-o donație personală, realizată în urnele situate la intrarea în festival.


„Pornim și această campanie, din nou, de la o statistică îngrijorătoare: în România, rata de supraviețuire a bolnavilor în lupta cu cancerul este de sub 50%, una dintre cele mai scăzute din țările UE. Vrem să ajutăm la schimbarea acestei realități dramatice, vrem să ne implicăm și să întindem o mână de ajutor spre secția de hemato-oncologie de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, unde sunt tratați anual 100 de copii, alături de partenerii noștri de la Dăruiește Viață, care au desfășurat campanii de acest gen și în alte spitale din România. Poate că printre acești copii, atât de greu încercați de viată, se află următorul cel mai bun DJ al lumii sau cea mai bună voce live, care în câțiva ani va urca pe scenele Untold, dacă primește tratamentul necesar”, a declarat Edy Chereji, director de marketing și comunicare Untold.

Ultimele Stiri
abonare newsletter