Actualitate

Comercianții de pe Aleea Stadionului izgoniți, din nou, de Primărie pentru a face loc festivalului Untold

După ce la începutul lunii iulie au fost evacuați pentru a face loc unui festival gastronomic, acum, comercianții de pe Aleea Stadionul au primit notificări să părăsească perimetrul în care își desfășoară activitatea deoarece începe Untold. În caz contrar, susțin aceștia, au fost amenințați de unii angajați din Primăria Cluj că nu vor mai primi dreptul să își vândă marfa pe viitor.

Comercianții care își desfășoară activitatea în zona Parcului Central - Aleea Stadionului au trimis o scrisoare deschisă primarului Emil Boc unde menționează că interesele lor "sunt eludate, fie după bunul plac și din interesul personal al unor funcționari din instituția pe care o conduceți, fie din nou, din interesul unor entități private, în trecere prin urbea noastră, fie dintr-o combinație a celor două".

"Desfășurarea anumitor evenimente, în concret Untold sau Street Food Festival, în zona în care de obicei ne derulăm activitatea comercială ne-a adus mereu prejudicii, în special economice și de imagine, abuzurile, șicanele și presiunea la care suntem supuși din partea unor funcționari angajați ai instituției pe care o conduceți fiind un fapt comun. În urma acestor manifestări ni s-au adus grave prejudicii economice, nu doar legate de cheltuielile relocării, pe care am fost obligați să o acceptăm pe cheltuiala noastră, dar și de stricăciunile pe care organizatorii acestor evenimente ni le-au creat la instalațiile electrice, branșamentele la rețeaua publică de apă, distrugerea gazonului, pentru ultima, tot noi fiind șicanați și învinuiți, iar pentru primele două plătind sume importante din buzunarul propriu pentru a le remedia", se arată în scrisoarea deschisă.


Comercianții cer "stoparea acestor situații și intrarea într-o stare de normalitate".

"Considerăm incomprehensibilă și total nepotrivită noua notificare care ne-a parvenit din partea Primăriei și prin care suntem invitați să ne luam chioșcurile «cu cârca» și pe cheltuiala noastră, pentru a face loc unui eveniment privat, la care cei mai mulți dintre noi nu am fost niciodată acceptați sau tolerați, în timp ce pentru alții, mai prietenoși cu unii dintre subalternii dumneavoastră s-au aplicat tratamente preferențiale", se mai arată în scrisoare.


"Considerăm total inoportun să ne încetăm activitatea comercială cu trei zile înainte de expirarea termenului abonamentului legal eliberat de instituția dumneavoastră, iar dacă aceasta se întâmplă din pricina unei entități private, solicităm să fim despăgubiți de către aceasta. Considerăm sub limita demnității ca într-un oraș european cum este Cluj-Napoca să mai fim presionați de către anumiți funcționari din instituția pe care o conduceți, punându-ni-se în vedere că suntem precum «niște melci cu casa (scuzați cacofonia care le aparține) în spate, așa că dacă nu vă mutați când spunem noi, zburați de acolo» sau «cine îndrăznește să nu-și mute chioșcul zboară de acolo și nu mai primește abonament în viitor». Considerăm total inoportun să fim obligați pe cheltuiala noastră să mutăm standurile comerciale din locația în care funcționăm, această procedură fiind cu atât mai complicată cu cât acestea sunt conectate la utilități, iar procesul de debranșare și rebranșare este unul complicat și costisitor", se mai arată în documentul citat.

Comercianții mai spun că în cazul în care nu li se eliberează abonament sau nu li se permite funcționarea pe perioada Untold standurile lor să rămână pe aceleași locații și să fie creat "un perimetru artificial în jurul acestora pe cheltuiala organizatorului evenimentului".

Ultimele Stiri
abonare newsletter