Actualitate

Care sunt divergenţele dintre UE şi Marea Britanie. Peste 200.000 de români sunt vizaţi direct

În Marea Britanie, cu peste 230.000 de persoane, românii sunt a treia comunitate, ca naţionalitate, după polonezi (916.000) şi irlandezi (322.000). Echipele de negociatori ai Uniunii Europene şi Marii Britanii nu au ajuns la o poziţie comună decât în cazul a 22 dintre cele 44 de probleme aflate în dezbatere în dosarul Brexit, potrivit unui document de lucru, citat de The Guardian.

Care sunt divergenţele dintre UE şi Marea Britanie. Peste 200.000 de români sunt vizaţi direct  sursa foto jurnalul.ro Care sunt divergenţele dintre UE şi Marea Britanie. Peste 200.000 de români sunt vizaţi direct sursa foto jurnalul.ro

Multe dintre punctele nevralgice se referă la drepturile cetăţenilor din statele membre, care se află în Regatul Unit.

14 dintre aceste teme de discuţie se lovesc de o neînţelegere totală între cele două tabere, părerile lor fiind total opuse în ceea ce priveşte respectivele probleme. Opt dintre teme necesită clarificări suplimentare şi arată că s-ar putea bucura de un consens.


Totuşi, cele 14 teme de discuţie la care tabăra UE şi tabăra Brexit nu s-au înţeles sunt probleme destul de importante şi care necesită rezolvare pentru a se putea ajunge la o despărţire paşnică. 

Între acestea se regăsesc două subiecte legate de drepturile cetăţenilor europeni cu rezidenţă într-una dintre comunităţi. În această cauză, tabăra Brexit doreşte să impună propriile reguli, în timp ce tabăra UE doreşte ca regulile existente deja, cele ale blocului comunitar, să rămână, în mare parte, în vigoare. De asemenea, în ceea ce-i priveşte pe muncitorii cetăţeni ai UE, detaşaţi în Marea Britanie, tabăra Brexit doreşte ca această categorie să fie inclusă în termenii tratatului de ieşire din blocul comunitar, în timp ce tabăra europeană consideră că situaţia lor nu ar trebui să fie parte a negocierilor.     Mediafax

Etichete: marea britanie ue
Ultimele Stiri
abonare newsletter