Actualitate

80.000 de utilizatori la Baza Sportivă din Gheorgheni în 7 luni de funcționare. În medie, mai puțin de 400 pe zi.

Primăria susține că anul acesta au fost făcute 27.400 de programări pentru utilizarea terenurilor de sport, cele mai multe în lunile martie (4.900) și mai (4.800). Recordul de utilizatori (16.500) a fost înregistrat în luna mai.

„În total anul acesta (ianuarie – iulie 2017 – n.r.), la Baza Sportivă Gheorgheni au fost înregistrați peste 80.000 de utilizatori efectivi, în condițiile în care cifrele se referă doar la utilizatori înregistrați, adică persoane care au peste 14 ani. Precizăm faptul că aceste statistici se referă la persoanele care au folosit efectiv terenurile sportive și pistele de popice, conform rezervărilor de pe platformă”, afirmă reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca într-o precizare trimisă redacției Monitorul de Cluj în urma articolului „Peste 20 de milioane de lei investiți într-o bază sportivă care stă pustie”, publicat ieri.

Articolul la care Primăria a venit cu precizări a fost scris cu informațiile obținute de reporterii Monitorul de Cluj până miercuri la ora 15, după ce personalul Bazei Sportive nu a putut oferi date concrete despre numărul clujenilor care au folosit facilitățile sportive. Pentru documentare, jurnaliștii s-au bazat pe declarațiile unor utilizatori aflați la acel moment pe tereurile de sport și ale unor locuitori ai cartierului, care au estimat prin prisma propriilor simțuri numărul celor care folosesc Baza Sportivă.


Articolul a stârnit un mare număr de comentarii pe site și pe Facebook, majoritatea cititorilor manifestându-și nemulțumirea și neîncrederea. În absența unor cifre exacte (chiar și cele furnizate de Primărie după publicarea articolului sunt doar estimări, e drept, mai exacte, dar totuși estimări) jurnaliștii nu au putut decât să consemneze declarațiile celor intervievați, persoane private, și să tragă concluzia aproape evidentă.

Datele oferite joi dimineață, la prima oră, de Biroul Mass Media al Primăriei, care are în subordine Baza Sportivă Gheorgheni, arată că utilizatorii terenurilor de sport și a pistelor de popice nu depășește în medie 400 pe zi, afluxul de vizitatori fiind mai mare în weekend-uri, când „Baza Sportivă Gheorgheni mai este frecventată zilnic de utilizatori ai aparatelor de fitness în aer liber, alergători, bicicliști, patinatori pe role, copii la locurile de joacă, precum și alți vizitatori ai întregului complex.”


La recensământul din 2011, populația stabilă a municipiului Cluj-Napoca era de 324.576 de locuitori, ceea ce înseamnă că, în luna cu cele mai bune statistici (mai – 16.500 de utilizatori) maximum 5% dintre cetățenii orașului ar fi folosit terenurile. Asta în varianta în care fiecare utilizator ar fi venit o singură dată.

În galeria foto, puteți citi integral clarificările trimise de Primăria Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter