Actualitate

UN STARTUP LANSAT LA CLUJ, admis la un accelerator de afaceri din Londra, primeşte o investiţie de 120.000 dolari

Planable, un startup creat de trei tineri din Republica Moldova şi lansat la Cluj, anul trecut, a fost acceptat la Techstars, unul dintre cele mai importante acceleratoare de business din Marea Britanie şi primeşte o investiţie de 120.000 dolari. La ediţia din acest an au fost admise 11 startup-uri din Europa, 7 dintre acestea fiind fondate de femei, la fel cum este şi Planable.

11 startup-uri din mai multe țări europene au fost acceptate în ediţia din acest an

Doar 11 startup-uri au fost acceptate la Techstars London Accelerator, printre care și proiectul românilor lansat la Cluj. Fiecare proiect a primit de la firma investitoare nici mai mult, nici mai puțin decât 120.000 pentru dezvoltarea acestuia.


“Techstars este un program foarte intens, unde vom cunoaşte mentori care ne vor ajuta să creştem compania. Vom fi expuşi în faţa  multor investitori din întreaga lume, care ar putea fi interesaţi să ni se alăture atât cu sprijinul şi cunoştinţele lor, cât şi cu investiţii financiare. Programul se va încheia la mijlocul lunii octombrie, cu un Demo Day, când vom prezenta compania noastră în faţa a 1000 de oameni, printre care importanţi investitori. Va fi un eveniment foarte important pentru viitorul companiei noastre”, a spus Xenia Muntean, potrivit StartupCafe.ro.

De asemena, fondatoarea Planable, a mai spus ca intenţionează ca o parte din aceşti bani să îi investească în extinderea echipei şi în deschiderea unui sediu şi la Londra.


Povestea startup-ului creat de tinerii din Republica Moldova, lansat la Cluj şi care se va muta la Londra

Planable este o aplicație dedicată agențiilor de publicitate, marketing și social media prin care, dezvoltatorii lui intentionează să ușureze realizarea campaniilor de promovare de pe rețelele de socializare.


"Ideea acestui startup a apărut dintr-o problemă personală sau profesională pe care am avut-o noi. Toată echipa noastra am lucrat în industria de social media înainte de a porni în Planable. Una dintre problemele pe care le aveam noi era colaborarea cu clienții noștri pe partea de social media, pe partea de planuri editoriale pentru Facebook. Și aceasta este partea pe care o rezolvăm în Planable. Încercăm să facem colaborarea dintre agențiile de marketing și clienții lor mai simplă", spune  Xenia Muntean, CEO Planable.

Practic, startup-ul a creat o platforma comuna, la care au acces atat agentia cat si clientul care a comandat o campanie de promovare pe social media. Toti cei care se ocupa de realizarea campaniei pot colabora in timp real si totodata clientul poate sa vina cu feedback.


Echipa care a lansat proiectul de zeci de mii de dolari la Cluj

"In Planable este simplu să creezi postările pentru campania de social media pentru clientul agenției. E ușor să previzualizezi cum va arăta în social media seed-ul clientului tău și colaborarea dintre client și agenție devine mult mai rapidă. E ușor să îi transmiți clientului planului, campania pentru aprobare, clientul îți dă feedback foarte repede și sunteți amândoi pe aceeași pagină. Este foarte important ca agenția și clientul să fie sincronizați", mai explică Xenia Muntean.


Echipa care stă în spatele acestui proiect este formată din Nicolae Gudumac (CTO), Vlad Calus (CMO) și Xenia Muntean (CEO), trei tineri din Republica Moldova care au hotărât în urmă cu un an să își lase joburile pe care le aveau în agenții de marketing și relații publice pentru a pune bazele unei firme și al unui proiect propriu.

"Toți am lucrat în domeniul social media și avem experiența pe zona de marketing în social media. Așa că eram familiarizați cu aceste problemele și provocările din aceste domenii și am știut cât de greu este să colaborăm cu clienții când  vine vorba de campanii de social media", spune fondatoarea Planable.

De ce au ales Clujul?

Ei s-au înscris în urmă cu doi ani în programul de antreprenoriat Spherik Accelerator, organizat anual la Cjul-Napoca, unde ideea le-a fost acceptată și au început să își dezvolte startup-ul. În luna mai a acestui an au participat la competiția de startup-uri Startup Avalanche, organizată în cadrul Techsylvania, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din estul Europei și au fost aleși câștigători dintre alte 100 de proiecte din 15 țări participante. Astfel ei au ocazia de a pleca în Statele Unite, în Silicon Valley, unde sunt asteptați de unii dintre cei mai importanti investitori și de fonduri de investiții în tehnologie.

"Am ales să venim la Cluj pentru că aici comunitatea startup-urilor este mult mai puternică decât ce avem noi în prezent în Chișinau, unde ecosistemul startup-urilor se află abia la început, sunt multe startup-uri cu potențial, idei bune și oameni talentați și acolo, dar în Moldova lucrurile evoluează foarte încet din acest punct de vedere. Ceea ce am găsit în Cluj este o comunitate unită, unde startup-urile se susțin între ele", mai spune Xenia Muntean.

Etichete: startup
Ultimele Stiri
abonare newsletter