Actualitate

Vremea va fi uşor instabilă. PROGNOZA METEO pentru weekend

În unele regiuni ale ţării, în special după orele amiezii, înnorările vor fi temporar accentuate, informează ANM.

Vremea va fi uşor instabilă. PROGNOZA METEO pentru weekend Vremea va fi uşor instabilă. PROGNOZA METEO pentru weekend

Vremea va deveni în general instabilă în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte din restul ţării, unde, în special după orele amiezii, înnorările vor fi temporar accentuate, iar aversele şi descărcările electrice vor fi frecvente, informează ANM.

Sţmbătă, pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea când astfel de fenomene se vor semnala local şi la cote mai reduse. Vântul va avea unele intensificări în sud-estul ţării şi în extremitatea de vest, dar de scurtă durată şi asociat instabilităţii atmosferice, fiind posibile izolat vijelii. Valorile de temperatură vor caracteriza o vreme răcoroasă în nord, în nord-est şi parţial în centru; cele maxime se vor încadra între 20...22 de grade local în Maramureş, Moldova şi estul Transilvaniei şi  30...32 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 8 şi 18 grade.


Duminică, în vestul teritoriului, dar şi în extremitatea de sud-est valorile termice se vor situa în jurul celor normale ale perioadei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii când local vor fi averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină. În restul ţării vremea va fi răcoroasă, cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă local peste 15...20 l/mp şi pe spaţii mici peste 35 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în vest şi în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 26 de grade, uşor mai ridicate în Câmpia de Vest, iar cele minime între 9 grade în depresiuni şi 19 grade pe litoral.

Ultimele Stiri
abonare newsletter