Actualitate

Scandalul terenului de la aeroport, departe de a se încheia. Războiul declaraţiilor continuă.

PSD Cluj îi solicită lui Alin Tișe, preşedintele CJ Cluj, să revină la un comportament public decent, potrivit funcției pe care o ocupă, și să înceteze să mai trateze problemele administrative ale județului strict politic-populist.

Scandalul terenului de la aeroport, departe de a se încheia. Războiul declaraţiilor continuă. Scandalul terenului de la aeroport, departe de a se încheia. Războiul declaraţiilor continuă.

„Îi sugerez domnului Alin Tișe să nu se mai scufunde politic în subiecte administrative pe care nu le stăpânește. Știu că este supărat că a pierdut competiții politice serioase în PNL dar asta nu înseamnă că trebuie să se răzbune pe instituții sau alte partide”, a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Pentru a-i îndrepta atitudinea greșită și comportamentul dilentant din  ultimele zile PSD Cluj îi sugerează să mediteze la următoarele aspecte:


 „Instituția Direcției Agricole a întreprins demersuri pe lângă Consiliul Județean Cluj pentru clarificarea situației, însă această din urmă instituție a rămas în pasivitate. Există în acest sens multiple adrese pe care Direcția pentru Agricultură Cluj le-a transmis către Consiliul Județean Cluj pentru rezolvarea situației imobilului, adrese care nu au avut niciun rezultat!

Menționăm că prin adresa 743/16.03.2012 DAJ Cluj oferă suprafața  în discuție Aeroportului Cluj. Dată fiind pasivitatea Consiliului Județean Cluj, Direcția pentru Agricultură Cluj nu a avut nicio altă alternativă decât promovarea unui litigiu, astfel încât instanța de judecată să clarifice situația imobilului  nefolosit de fapt  pentru agricultură din anul 1990.


Din punct de vedere legal, există o obligație de a clarifica situația tuturor bunurilor aflate în inventarul contabil, aspect pe care președintele Consiliului Judetean Cluj ar trebui să îl cunoască dacă ar fi jurist.

Consiliul Județean nu a demarat nici o acțiune în acest sens și culmea culmilor acuză Direcția Agricolă de blocarea investițiilor la aeroport. Nu putem înțelege cum anticipează Consiliul Județean Cluj promovarea unor investiții pe un teren care, potrivit Cărților Funciare, și Hotărârilor de Guvern privind inventarul bunurilor publice, are doi proprietari diferiti.


Este regretabil faptul că reprezentanții Consiliului Judetean Cluj, deși sunt în culpă și nu au întreprins niciun demers pentru soluționarea problemei, și acuză tocmai instituția care încearcă găsirea unei soluții legale și temeinice. Credem că dacă președintele Tișe ar fi avut studii juridice nu s-ar fi ajuns în această situație” a declarat Ilarie Ivan, președintele departamentului de Agricultură al PSD Cluj.

Preşedintele Consiliului JUdeţean Alin Tişe a anunţat vineri că instituţia nu va mai participa la nicio acțiune a Prefecturii Cluj "până când nu va fi oprit procesul de revendicare prin care se dorește preluarea abuzivă a terenului Aeroportului".Somaţia publică a CJ a fost trimisă prefectului Gheorghe Vușcan și ministrului Agriculturii, Petre Daea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter