Actualitate

Țeapă cu pampersi de sute de mii de euro. Plângeri la Poliţia Cluj

După metoda “accidentul”, care a făcut ravagii în rândul bătrânilor din România, care au rămas fără economii după ce li se spunea să achite sume mari de bani pentru accidente comise de apropiații lor, acum a venit rândul metodei cu pampers-ul.

sursa foto olx.bg sursa foto olx.bg

În ultimele luni, pe Facebook au început să apară diverse anunțuri prin care doritorii de pamperși sunt informați că pot achiziționa aceste produse la prețuri foarte mici. Cum, chiar și în cele mai ieftine supermarket-uri prețul unei cutii de pampers nu este mai mic de 90 de lei, amatori au fost din plin, scrie evz.ro.

În general femei, mame ale unor copii cu vârste de sub un an, au picat cel mai ușor în această plasă. Anunțul postat pe Facebook era unul foarte atractiv: “două baxuri de pamperși plus, un cadou, care constă într-o sticlă de detergent lichid. Totul la doar 125 de lei”.


Oferta era și mai generoasă dacă luai patru baxuri de pamperși, la care mai primeai o jucărie, prețul fiind de doar 230 de lei, adică cu 120 de lei mai puțin decât este în comerțul autorizat. Transpostul era gratuit și pamperșii se livreau gratuit la domiciliul clientului.

Un alt anunț, postat pentru prima dată de un cont al unei femei, din Târgu Jiu, care nu are o identitate clară, fără poză de profil, sună și mai pompos: trei megaboxuri de pampers, care la hipermarket se vând, la ofertă, cu minim 130 de lei/cutia, costă la țepari, doar 190 de lei. Pe lângă cele trei megaboxuri cu pampersi, oferta generoasă mai cuprinde încă cinci pachete cu șervețele umede Pampers, în valoare de 30 de lei dar și 15 capsule de Ariel. În total, produse a căror valoare este de  430 de lei erau vândute cu 190 de lei. Amatoarele de chilipuri erau asigurată că vor primi banii înapoi, la dublu, dacă în termen de 25 de zile, marfa cu pricina nu era livrată.


Mii de femei s-au înghesuit să trimită banii în contul indicat de escroci. Femei din Cluj, Sibiu, Galați, Târgu Jiu scriu despre cum au fost țepuite.

Grupurile de mămici de pe Facebook au explodat, de câteva zile, după ce și-au dat seama că au fost victimele unei escrocherii. O mămică din Sibiu spune că a plătit 600 de lei pentru mai multe cutii cu pampersi și nu a primit niciun produs.


Pe aceleași grupuri de pe Facebook, toată lumea o caută pe o anume Ecaterina Mihaela Gurbet cosiderat omul de bază în acest uriaș scandal. Femeia locuiește în Târgu Jiu și a dispărut de câteva zile. ”Orice informație legată de această doamnă este binevenită. Zeci de mii de mămici au fost țepuite de dânsa”, se scrie pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj susține că în ultimele două zile la sediul instituției s-au depus două sesizări legate de acest fenomen. ”Aceste sesizări sunt împotriva altor două femei despre care se afirmă că au colaborat cu femeia din Târgu Jiu”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, agentul Adrian Ștefan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter