Actualitate

Cum L-AM PRINS CU MINCIUNA pe Alin Tișe. Președintele CJ măsoară adevărul cu „găleata de voturi”!

Un comunicat bombastic din partea președintelui CJ Cluj Alin Tișe, plin de acuzații la adresa Guvernului PSD, nu a fost altceva decât un balon de săpun.

Ieri, președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe s-a dezlănțuit împotriva Guvernului PSD și Ministerului Agriculturii pe care i-a acuzat că vor să "fure" un teren de peste 12.000 mp din incinta Aeroportului Cluj, blocând astfel dezvoltarea obiectivului. Același Tișe, care anul trecut spunea că prelungirea pistei de de la 2100 la 3500 de metri, proiect vital pentru dezvoltarea aeroportului, "nu este de actualitate".

Uite revendicarea, nu-i revendicarea

"După aproape 30 de ani, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Direcţia pentru Agricultură a judeţului Cluj, în mod tendenţios şi cu scopul evident al sabotării judeţului Cluj, doreşte obţinerea ilegală a unor terenuri care în prezent sunt proprietatea judeţului Cluj, fiind folosite ca şi platformă de garare pentru aeronave. În mod tendenţios şi cu scopul de a bloca activitatea Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, Ministerul Agriculturii, prin Direcţia Agricolă, solicită nici mai mult nici mai puţin decât 12.018 metri pătraţi din incinta aeroportului, blocând astfel atât dezvoltarea şi proiectele de viitor ale aeroportului cât şi dezvoltarea judeţului Cluj, în ansamblu", se arată într-un comunicat de presă al Consiliul Județean Cluj.


Reprezentanții Aeroportului Internațional Cluj au confirmat faptul că săptămâna trecută au primit o adresă de la Ministerul Agriculturii prin care erau înștiințați de această revendicare.

"Noi credem că cererea Ministerului Agriculturii este nejustificată. Aeroportul Cluj este în proprietatea Consiliului Județean care va decide și acționa în consecință", au spus aceștia.


Mai mult, Consiliul Județean Cluj cerea Ministerului Agriculturii să facă demersuri pentru finalizarea procedurii de deviere a râului Someş, pentru extinderea până la 3.500 de metri a pistei aeroportului.

"Solicităm public Ministerului Agriculturii să pună capăt acestor demersuri menite să afecteze negativ dezvoltarea aeroportului, în mod direct şi, implicit, dezvoltarea economico-socială a judeţului Cluj. Totodată, solicităm ca ministrul Agriculturii, în calitate de membru al Guvernului României, să facă demersuri alături de ministrul Mediului pentru a finaliza procedura de deviere a Someşului, un proiect derulat în exclusivitate de Ministerul Mediului tocmai pentru a putea continua lucrările la extinderea pistei de decolare-aterizare până la 3.500 de metri", se mai arată în comunicat.


"Vrem clarificări, nu terenuri"

Reprezentanții Direcției Agricole Cluj spun că pe ei nu îi interesează acel teren din incinta aeroportului. Mai mult, ei susțin că au făcut demersuri prin care să cedeze acel teren județului, dar nu au primit niciun răspuns de la Consiliului Județean, dar peste ani s-au trezit cu terenul luat fără a fi înștiințați.

"Este vorba un teren mai vechi de la fosta Întreprindere de Pajiști și Fânețe care a trecut la Unitatea Fito-Sanitară care aparține de Direcția Agricolă Cluj. Din 2012, Direcția Agricolă Cluj a făcut un demers pe lângă Consiliul Județean pentru a prelua această suprafață pentru că noi nu o foloseam oricum. Dânșii au răspuns că vor discuta în ședință de consiliu, dar nu s-a mai întâmplat nimic. Peste câțiva ani, am primit o înștiințare de la Consiliul Județean că respectivul teren nu ne mai aparține, dar cu toate acestea a rămas în inventarul nostru. Am inițiat o acțiune în instanță pentru a clarifica situația încât să ne fie scos și din inventar. Noi nu vrem înapoi terenul, nici vorbă, pentru ce să folosim acel teren? Dânșii zic că nu ne mai aparține, că este al județului, așa o fi, dar să se șteagă din inventarul nostru. Nu e normal să apară în inventarul nostru și să-l folosească altcineva. Noi nu mai vrem să îl folosim. Noi nu-l vrem înapoi, Doamne Ferește, pe noi nu ne-a întrebat nimeni ce vrem de fapt cu acel teren. Era bine ca cei de la Consiliul Județean să ne întrebe. Ce să facem noi acolo printre avioane? Nu vrem să obstrucționăm niciun proiect, nu vrem să revendicăm niciun teren sau imobil, vrem doar să clarificăm situația juridică a acestei platforme, pentru a putea fi scăzută din inventarul DAJ Cluj", a declarat pentru Monitorul de Cluj Mihai Arsene, director adjunct Direcția Agricolă Cluj.


Recorduri doborâte

Noua pistă de 2.200 de metri a aeroportului clujean a fost inaugurată în octombrie 2013, urmând ca restul până la 3.500 de metri, cât va avea întreaga pistă, să fie construiţi într-o etapă următoare.

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a înregistrat în 2016 aproape 1,9 milioane de pasageri, ceea ce înseamnă un nou record de trafic.


Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a declarat că se aşteaptă ca în acest an să fie doborât din nou recordul.

"Anul trecut am înregistrat un record absolut, de aproape 1,9 milioane de pasageri, cu 25% mai mult decât în 2015. Acest lucru ne consolidează poziţia de al doilea aeroport al României, după Bucureşti - Otopeni. Pentru acest an estimăm că vom ajunge la 2,7-3 milioane de pasageri", a spus David Ciceo.

Ultimele Stiri
abonare newsletter