monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Prezervative cu găuri, comercializate în magazinele din Cluj - FOTO

Sute de prezervative contrafăcute şi expirate au fost comercializate în magazine din Cluj-Napoca.

Un cumpărător s-a prezentat la Protecţia Consumatorilor Cluj cu un prezervativ spart. Comisarii s-au autosesizat şi au verificat doi distribuitori de prezervative.

“A fost depistat la comercializare în urma unei reclamaţii produsul prezervativ durex extra safe care prezenta neconformităţi în sensul că avea multiple orificii. Lotul avea termen de valabilitate 2020/09. De asemenea, prin extinderea cercetărilor s-a identificat pe lanţul de distribuţie aceleaşi produse care pe ambalajul de carton avea înscris termen de valabilitate 2020/07, iar pe ambalajul prezervativului existent în cutie scria termen de valabilitate 2020/06 care prezenta aceleaşi neconformităţi. De asemenea, pe alt ambalaj din carton era inscripţionat termen de valabilitate 2020/04 şi termen de valabilitate 2020/01. De asemenea, 5 cutii aveau pe ambalajul exterior înscris termen de valabilitate 2020/04, iar pe ambalajul prezervativului este inscripţionat un termen de valabilitate 2015/08, practic expirate”, a declarat vineri comisarul Lucian Rus din cadrul OPC.


OPC a aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 30.000 de lei dispunându-se măsura opririi definitive şi distrugerea produselor neconforme.