Actualitate

Furtuna FACE RAVAGII în Dej. Acoperișurile blocurilor, PRĂBUȘITE LA PĂMÂNT – VIDEO

A fost prăpăd în municipiul Dej. Vântul puternic a făcut ca acoperișurile mai multor blocuri să se desprindă și să cadă la pământ. Localnicii îngroziți au sunat la 112.

sursa foto dejeanul.ro sursa foto dejeanul.ro

Alarma s-a dat în jurul orei 15:30, când localnicii de pe strada Primăverii din Dej au observat cum acoperișul blocului lor, vechi de 20 de ani, se desprinde bucată cu bucată. Speriați de prăpăd, oamenii au sunat la 112 pentru a cere ajutor, potrivit dej24.ro. La fața locului au intervenit de urgență pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej care au încercat să limiteze efectele furtunii.

Acoperișul smuls de vântul puternic s-a prăbușit în doar câteva secunde la pământ, iar trei mașini au fost serios avariate. Aproximativ 40 de familii locuiesc în cele două scări ale blocului afectat de furtună. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.


Pompierii au fost chemați și pe strada Tomis, unde un alt acoperiș s-a desprins de pe un bloc și s-a făcut una cu pământul.

Tot la Dej, bucăți de tencuială de pe un imobil situat pe strada Traian au căzut pe drum, iar un copac a fost doborât în mijlocul străzii Florilor.


ACTUALIZARE 1: Primarul Morar Costan s-a deplasat în zonele afectate de furtună și a declarat pentru Dej24.ro că va încerca să ajute, printr-o hotărâre de Consiliu Local, familiile care au rămas fără acoperiș deasupra capului. Cel mai probabil se va decide acordarea unui ajutor financiar din fondul alocat situațiilor de urgență.

ACTUALIZARE 2: Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU)​ din Gherla și Mica intervin și ele pentru arbori căzuți pe drum. La Gherla, vântul a culcat copaci înalți și de 10 metri, iar un stâlp prăbușit pe strada Liviu Rebreanu a blocat circulația. La fel s-a întâmplat și pe strada Fizeșului, unde un copac căzut pe drum le-a dat de furcă șoferilor.


ACTUALIZARE 3: Bucați din acoperișul unei case de pe strada Țibleșului din Dej au fost azvârlite în curte. De asemenea, furtuna a afectat blocuri de pe străzile Ecaterina Teodoroiu și Crângului și case de pe Mihai Viteazu și Florilor.

Municipiul Dej s-a aflat timp de o oră sub COD PORTOCALIU de ploi însemnate, fiind semnalate intensificări ale vântului ce au luat aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii si mari și descărcări electrice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter