Actualitate

Record de pasageri pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj

Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj a înregistrat, luni, cel mai mare număr de pasageri din istorie - 10.189.

Potrivit unui comunicat de presă, cele 10.189 de persoane deservite luni sunt rezultatul ”unui trend pozitiv de creştere” a numărului de pasageri înregistraţi în primele şase luni ale acestui an, când traficul total a crescut cu peste 60 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Aeroportul Internațional «Avram Iancu» Cluj a înregistrat luni, 26 iunie, cel mai mare număr de pasageri din istorie. Cei 10.189 pasageri deserviți în cursul zilei de luni, sunt rezultatul unui trend pozitiv de creștere a numărului de pasageri înregistrați în primele 6 luni ale anului 2017, când traficul total a crescut cu peste 60% față de aceeași perioadă din 2016", se precizează în documentul citat.


Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, estimează că acest prag de 10.189 pasageri să fie depășit "de mai multe ori" în sezonul de vară 2017, "datorită celor 45 de destinații regulate operate de pe aeroport și a celor 10 destinații turistice de vacanță".

De asemenea, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, prin evenimentul organizat pe data de 15 iunie cu ocazia zborului inaugural pe ruta Cluj-Napoca – Thessaloniki  operat de compania Ellinair, a reușit să câștige concursul pentru cel mai frumos salut cu tunurile de apă (“Arch of Triumph”), organizat de publicaţia www.anna.aero.


Aeroportul Internaţional Cluj a câștigat competiția din care au mai facut parte alte 18  aeroporturi, în săptămâna 23 a concursului organizat de platforma anna.aero, precum Zurich, Lisabona, Copenhaga, Milano-Bergamo sau Alicante. Aeroportul Internațional Cluj reușește astfel să câștige pentru a 5 a oară premiul pentru cel mai frumos salut cu tunuri de apă, cu ocazia inaugurării rutei Cluj-Thessaloniki.

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj este al doilea aeroport din România din punct de vedere al pasagerilor transportați după Aeroportul Internațional “Henri Coandă“ București, iar pentru anul 2017 estimează faptul că va înregistra un trafic de aproape 3 milioane de pasageri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter