Actualitate

Campanie păguboasă pentru Cora Cluj

<p /><img src="documente/stories/08_august/02_ziua/05-opc director mircea radu_a.g._2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Hipermarketul a fost amendat de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor cu 30.000 lei.

Amenda este cea mai mare aplicată unui hipermarket.

Hipermarketul Cora şi-a invitat clienţii la „reduceri totale” în cadrul unei campanii de reduceri prin intermediul a zeci de mii de pliante distribuite în cutiile poştale şi prin panouri publicitare.


Campania – care a început în 26 iulie şi era programată să dureze până pe 8 august – s-a dovedit păguboasă pentru comercianţi, care au fost sancţionaţi de Protecţia Consumatorului.

Campanie ambiguă


Mircea Radu, comisarul şef al CJPC Cluj a explicat că prin termenul de „reduceri totale” nu se înţelegea exact ce fel de reduceri fac cei de la hypermarket. Potrivit şefului CJPC Cluj, oamenii puteau să se gândească la închiderea afacerii, adică la preţuri zero pentru produse sau la lichidare de stoc. „În realitate, la fiecare produs cumpărat este oferit al doilea sub formă de cadou, cu toate că legea interzice oferirea altor cadouri decât produsele din promoţie”, a spus Mircea Radu. El a adăugat că, de exemplu, la un pachet de musli cumpărat Cora oferea cadou o îngheţată când de fapt ar fi trebuit să ofere tot un pachet de musli. În plus, produsul oferit cadou nu era pe acelaşi raft cu cel cumpărat, ceea ce putea induce în eroare clientul.

Conform conducerii CJPC Cluj, în pliantele cu „reduceri totale” existau şi produse care nu se aflau la reducere, cum ar fi scaunele directoriale sau bicicletele.


Şefii Cora se aşteptau să fie amendaţi

Mircea Radu a explicat că după ce a discutat cu reprezentanţii hipermarketului aceştia au declarat că se aşteptau să fie amendaţi. Potrivit şefului CJPC Cluj, cei de la Cora Cluj au refuzat iniţial să deruleze campania în momentul în care le-a fost prezentată de colegii lor de la Bucureşti, aşteptându-se să fie sancţionaţi de Protecţia Consumatorilor Cluj.


Pe lângă amendă, inspectorii CJPC Cluj au dispus şi oprirea campaniei. În caz contrar hypermarketul va fi amendat cu 200.000 lei.

„Este o campanie ambiguă care, în mod normal, acum nu ar trebui să se mai desfăşoare. Mâine vom face o nouă verificare şi, dacă nu au oprit campania, vor fi amendaţi cu 200.000 lei”, a precizat Mircea Radu. El a mai spus că au fost sesizate şi comisariatele din alte judeţe deoarece campania se desfăşoară la nivel naţional.


În ciuda insistenţelor noastre, pe parcursul zilei de ieri reprezentanţii Cora din Bucureşti şi Cluj nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere referitor la sancţiunea CJPC Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter