Actualitate

Soarta companiei Jolidon, decisă la Curtea de Apel Cluj. Producătorul de lenjerie intimă ar putea intra în faliment

Curtea de Apel din Cluj va decide joi soarta companiei Jolidon, producătorul de lenjerie intimă, care ar putea intra în faliment.

Soarta companiei Jolidon, decisă la Curtea de Apel Cluj. Producătorul de lenjerie intimă ar putea intra în faliment Soarta companiei Jolidon, decisă la Curtea de Apel Cluj. Producătorul de lenjerie intimă ar putea intra în faliment

Anul trecut afacerile producătorului clujean au crescut cu o treime la 60 mil. lei, iar compania a reintrat pe profit.

Astfel, la finalul lunii mai Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca a depus o cerere la Curtea de Apel prin care se opune planului de reorga­nizare a companiei româneşti controlate de antreprenorul local Gabriel Cârlig.


Iniţial, Astra Rail Management Gmbh, creditorul principal al Jolidon, a fost de acord cu prelungirea planului, însă ulterior a subscris cererii depuse de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca. Astfel, joi, Curtea de Apel din Cluj va da o sentinţă în acest dosar. Dacă va decide că cerinţa creditorilor este justificată, atunci Jolidon va intra în faliment. În caz contrar îşi va continua activitatea, iar planul de reorga­nizare va fi respectat în continuare.

Compania Jolidon Import-Ex­port, care operează activitatea pro­ducătorului de lenjerie intimă, a terminat anul trecut cu afaceri de 60 mil. lei şi un profit net de 6,8 mil. lei, cu un total de 870 de salariaţi. Businessul a crescut cu peste o treime, şi compania a revenit pe profit, după un minus de 23,7 mil. lei în 2015. Datoriile totale au scăzut şi ele de la 274 de milioane de lei la 100 de milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.


Totuşi, din datele publicate în Buletinul procedurilor de insolvenţă, compania clujeană Jolidon, aflată în insolvenţă din vara lui 2015, are creanţe acceptate în valoare de 321 milioane de lei, iar nemţii de la Astra Rail Management Gmbh sunt principalul creditor.

Producătorul de lenjerie intimă Jolidon, companie intrată în insolvenţă la propria cerere în vara lui 2015, şi-a modificat planul de reorganizare, astfel încât să îşi achite datoriile în trei ani şi nu în trei luni cât anunţa anterior.


Conform planului iniţial de reorganizare, creanţele salariale urma a fi achitate integral din prima lună, urmând ca în cea de-a treia lună să fie achitate în proporţie de 80% creanţele care beneficiază de o cauză de preferinţă, scrie Mediafax.

Potrivit planului de plăţi, creanţele buegtare şi cele chirografare nu urmau a fi plătite, conform aceleiaşi surse. Pentru că nu a reuşit să atragă finanţare, Jolidon urmează a se reorganiza într-o perioadă de trei ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter