Actualitate

Banii pentru tratament „afară” să fie folosiţi pentru spitale

<p />Anul trecut, 157 de români au plecat la tratament în alte ţări, fiind cheltuiţi 1,5 milioane euro.

Deputatul independent Mircia Giurgiu consideră că banii pe care îi cheltuieşte Ministerul Sănătăţii pentru tratarea românilor în spitale din străinătate ar putea fi folosiţi pentru dotarea spitalelor din ţara noastră.

În acest mod, românii s-ar putea trata în România, iar statul nu ar mai fi nevoit să cheltuiască cu trimiterea bolnavilor la clinicile din alte ţări.


Anul trecut, 157 de bolnavi români au plecat la tratament în alte ţări, fiind cheltuiţi 1,5 milioane euro, potrivit răspunsului oferit de Ministerul Sănătăţii la o interpelare a deputatului clujean.

“Cu acei bani s-ar fi putut investi mai mult în sistemul de sănătate din România. Nu sunt de acord ca banii pe care îi dăm noi la asigurări să fie cheltuiţi în mare parte pentru tratament în străinătate. Fondurile pe care le plătim ca angajaţi nu se regăsesc nicăieri”, a declarat Mircia Giurgiu. El a mai spus că la 1 septembrie va depune un proiect de lege prin care va solicita ca fondurile din asigurări de sănătate să fie administrate de patronate şi sindicate, aşa cum este şi în alte ţări.

abonare newsletter