Actualitate

Cât de sigur e să iei masa la Wonderland? Terasă la o înălţime de 15 metri de sol cu panou lipsă. “Caz deosebit de grav care poate duce la accidente mortale” - GALERIE FOTO

Un clujean a sesizat faptul că de pe terasa resortului Wonderland din Feleacu, amplasată la 15 metri de sol, lipseşte un panou, zona nefiind deloc securizată. El a făcut plângere inclusiv la Protecţia Consumatorilor, având în vedere că oricând se poate întâmpla o tragedie.

Clujeanul povesteşte că a fost duminică la Wonderland, alături de mai mulţi prieteni cu copii mici, si a servit prânzul pe terasa descoperită a restaurantului.

“Pentru panoramă, terasa restaurantului era împrejmuită de panouri de sticlă transparente care, aparent sigure, vibrau totuşi la o atingere mai serioasă. În dreptul panourilor, de jur împrejur era o pasarelă de o lăţime aproximativă de 50 - 60 de cm pentru a te putea ridica de la nivelul solului şi a vedea mai bine panorama. Această pasarelă este ideală pentru copii, fug în jurul locaţiei, se plimbă liberi, nestingheriţi de mese. Am rămas paralizat când, după ce copii cu vârste între 2 şi 6 ani au fugit de multe ori pe această pasarelă, am observat că un panou de sticlă lipsea cu desăvârşire, fiind puse doar două sârme în formă de x în spaţiul lipsă”, spune acesta pentru Monitorul de Cluj.


Acesta a mai precizat că a luat legătura cu chelnerul care i-ar fi confirmat că situaţia durează de câteva zile, conducerea resortului fiind responsabilă în acest caz.

“Probabil pentru a păstra panorama, conducerea a evitat să pună un panou mat, dar sigur, în loc, punând doar două sârme. Ca şi părinte, ai impresia că un astfel de loc este sigur, îţi laşi copiii să zburde iar singura grijă este să nu deranjeze pe altcineva. Dar cine îşi poate închipui că pe o terasă la o înălţime de 15 metri de sol, un panou lipseşte. pentru cei mai mici ar fi fost cu atât mai interesant să treacă dincolo, din curiozitate. Această situaţie chiar poate avea consecinţe mortale”, a mai spus acesta.


Conducerea resortului confirmă lipsa panoului, dar spune că în acea zonă copiii nu au ce căuta.

“Într-adevăr a lipsit un panou, dar a fost asigurată zona. Panourile sunt la 45 cm mai sus, copiii nu au ce să caute peste atic sub nicio formă, doar dacă îi pun părinţii cu bună ştire. E vorba de un 90x60 care a fost prins cu sârmă, cu cabluri de oţel şi în faţă au fost puse nişte jardiniere. Nu avea nimeni cum să cadă, decât dacă vrei să te arunci în cap”, au precizat reprezentanţii Wonderland.

abonare newsletter